Trump gjorde seg upopulær i Storbritannia med terrorkritikk. Nå skal han ha utsatt statsbesøk

(Dagbladet): USAs president Donald Trump har valgt å utsette et planlagt statsbesøk til Storbritannia, melder The Guardian. Årsaken skal være at Trump frykter store protestaksjoner.

Ifølge avisa skal det ha vært under en telefonsamtale med britenes statsminister Theresa May, at Trump gjorde det tydelig at han ikke ville besøke landet før det britiske folk støtter at han kommer.

Han skal ha sagt at han ikke ville komme dersom han blir møtt med «store protestaksjoner». Noe som i realiteten betyr at et statsbesøk er utenkelig i uoverskuelig framtid, skriver avisa.

- Vi kommenterer ikke spekulasjoner om innholdet i en privat telefonsamtale. Dronningen utstedte en invitasjon til president Trump om å besøke Storbritannia, og disse planene er ikke endret, heter det i en uttalelse fra statsminister Mays kontor.

Det hvite hus ville ikke umiddelbart kommentere saken, ifølge Reuters. Ingen dato var satt for Trumps forestående statsbesøk, som ble kunngjort da May besøkte Washington i januar. Britiske medier har tidligere meldt at besøket var planlagt å finne sted i oktober.

May ønsket Trump velkommen

Theresa May, som selv er i hardt vær etter valgfiaskoen på hjemmebane, sa så seint som tirsdag at Donald Trumps statsbesøk til Storbritannia ville bli gjennomført som planlagt.

- Forholdet til USA er vårt dypeste og viktigste samarbeid innen forsvar og sikkerhet, sier May i et intervju med The Sun forrige uke.

The Guardians kilde til de oppsiktsvekkende nye opplysningene beskrives som en av Mays rådgivere. Ifølge de som var til stede under samtalen skal Trumps beskjed ha overrasket den britiske statsministeren.

Langet ut mot Khan

Uttalelsen kom etter Trumps kritikk av Londons borgermester i etterkant av terrorangrepet mot den britiske hovedstaden.

Under et døgn etter terrorangrepet i London. der åtte mennesker mistet livet og nær 50 ble skadd, gikk Trump i strupen på London-borgermester Sadiq Khan for å ha sagt at det er «ingen grunn til å være bekymret».

Trump beskyldte blant annet Khan for å ha kommet med en «patetisk» reaksjon på terrorangrepet.

Khan har på sin side uttalt til Channel 4 at Storbritannia «ikke bør rulle ut den røde løperen» for Trump, mens Liberaldemokratenes leder Tim Farron krever at May avlyser statsbesøket. Et statsbesøk innebærer blant annet at Trump vil bli tatt imot av dronning Elizabeth, ifølge NTB.

Sunday, June 11th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments