Trenger du tv-tips? Her er et av tv-sommerens mest interessante bekjentskaper

Periodeglam eller skrekk, eller en ny, smart antiheltserie? Her er tre dramaserier å benke seg foran i helga, dersom sommerværet ikke skulle være tipptopp. Eller uansett, egentlig.

«The Last Tycoon» på Amazon Prime

Amazons nye serie kan skilte med et stjernelag (Matt Bomer, Kelsey Grammer, Lily Collins), drapert i 30-tallets hollywoodglam. En interessant historie er det også, om enn litt såpete fortalt: En ung og vakker jødisk filmprodusent kjemper mot depresjonstid og fascisme – og en hjertefeil som kan koste ham livet når som helst. Opphavsromanen til F. Scott Fitzgerald skal etter sigende være en nøkkelroman om wonderboyen Irving Thalberg.

«Room 104» på HBO Nordic

Denne nye antologiserien bygger på et ganske klaustrofobisk og innskrenkende premiss: Alle de kortkorte episodene foregår på ett og samme traurige motellrom. Men for øvrig skifter både tid, personer – og sjanger, øyensynlig. Den første episoden er en nedstrippet skrekkfortelling om en barnevakt og et nokså merkelig barn. Slutten virker kanskje litt billig, men den hugger tak. En konseptserie som skiller seg ut.

«Ozark» på Netflix

Antihelten Marty Byrde er et av tv-sommerens mest interessante bekjentskaper. Han er en grå finansrådgiver som må rømme til Missouri med kjernefamilien da et meksikansk narkokartell fersker partneren hans i å stjele fra dem. Serien står på skuldrene til både «Breaking Bad» og «Bloodline», selvsagt, men har også nytt å tilføre. Dialogen er smart og vittig, mye takket være skuespillere som Jason Bateman og Laura Linney.

Saturday, August 5th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments