Tom Hilde: – Ville ikke risikere å være bitter i 70 år

Tom Hilde (29) gyver løs på en ny hoppsesong. I vinter avslørte han overfor Dagbladet at han ville gå i tenkeboksen. Men nå er avgjørelsen tatt.

- Jeg kjører på ett hundre prosent. Bakgrunnen er at jeg fortsatt synes dette er gøy. Jeg har motivasjon, erklærer hopperen fra Asker.

- Resultatlistene fortalte at jeg måtte ta en tur i tenkeboksen. Men så lenge alle faktorer tilsier at jeg har lyst til å fortsette, tar jeg en sesong til. Jeg ville ikke risikere å angre. Jeg ville ikke risikere å være bitter i 70 år.

To tredjeplasser

Hilde har vært et velkjent navn i hoppbakken i flere år. De største prestasjonene er to tredjeplasser i Hoppuka sammenlagt. De siste åra har ikke svart til forventningene. Men Hilde akter å slå tilbake.

29-åringens navn var ikke med da hopplandslaget for neste sesong ble offentliggjort i dag. Men trolig går han inn i den såkalte Toppidrettssatsningen, der navnene blir offentliggjort seinere.

A-landslaget for neste sesong består av disse seks hoppere: Andreas Stjernen, Anders Fannemel, Johann André Forfang, Kenneth Gangnes, Daniel-André Tande og Robert Johansson.

Ingen overraskelse

Hilde opplyser at det ikke kom som en overraskelse at han ble droppet fra A-landslaget. Målet er å finne tilbake til en teknikk som kan gjøre ham til en topp ti-kandidat igjen. Vinterens mål er OL i Pyeongchang i Sør-Korea.

Han var god i fjor sommer, men klarte ikke å overføre prestasjonene inn i vinteren. Litt pepper ble det også i diverse kommentarfelt på sosiale medier. Omkvedet var at han «kanskje burde kaste inn håndkleet for godt».

Om kritikken sier Hilde:

- Jeg ser positivt på at folk gidder å bry seg. At det fortsatt er interesse rundt meg, selv om jeg ikke har så gode resultater, setter jeg pris på. Men klart: Jeg hadde helst sett at kommentarene var positive.

Enkelt uttak

Trener Alexander Stöckl mener det var en enkel jobb å ta ut A-laget.

- Uttaket var en ganske klar sak. Det var stor enighet blant trenerne at det er de seks utøvere som skal få verdenscupstatus, sier han på hjemmesida til Norges Skiforbund.

- Nok en gang er det gledelig at det kommer en utøver fra toppidrettssatsingen inn i verdenscup med Robert Johansson. Han presterte jo ekstremt bra under noen konkurranser i vinter. Det viser at det jobbes bra på nivået under, påpeker Stöckl.

- Vi gleder oss til å jobbe med dette laget. Det blir en spennende sommer og høst før vi går inn i en viktig sesong med mange høydepunkter.

Tuesday, May 2nd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments