To personer siktet for underslag av flere titalls millioner kroner i Gartnerhallen

- Dette er en alvorlig sak som omfatter et betydelig beløp. Vi er tidlig i etterforskningsfasen og startet avhør av de siktede onsdag, opplyser Økokrim i en pressemelding.

Politiadvokat Anne Allum i Økokrim sier til Dagbladet at politiet slo til etter at Gartnerhallen leverte en anmeldelse mot to personer onsdag.

- Begge to er nå siktet for grov økonomisk utroskap og medvirkning til dette, sier Allum.

Politiet har gjennomført avhør med de to mennene som ble pågrepet i går. Allum sier at Økokrim foreløpig ikke mistenker at flere personer var involvert.

- Etterforskningen er på et tidlig stadium. Foreløpig er det disse to som er siktet, og den videre etterforskningen vil vise om det har vært flere involverte, sier hun til Dagbladet.

Tips fra ansatt

Daglig leder Arnt Foss i Gartnerhallen sier i en pressemelding at han er svært opprørt og skuffet over det som hittil er kommet fram.

- Vi ser naturligvis alvorlig på dette. Vi frykter at det dreier seg om betydelige beløp, sier Foss.

Gartnerhallen opplyser at det er undersøkelsene og informasjon fra en ansatt i selskapet som har gitt «berettiget mistanke» om at en person kan ha gjennomført urettmessige utbetalinger av flere titalls millioner kroner. Forholdet skal ha strukket seg over en periode på mer enn ti år, ifølge selskapet.

Suspendert

«Denne personen har siden Gartnerhallen ble kjent med forholdet ikke fungert i sin stilling. Det er foreløpig for tidlig å slå sikkert fast hvem som har vært mottager av pengene», skriver Gartnerhallen.

- Onsdag morgen anmeldte Gartnerhallen det mistenkte straffbare forholdet til Økokrim, og saken vil fremover etterforskes av dem. Gartnerhallen har derfor ikke ytterligere kommentarer i dag, utover å slå fast at vi vil gi ny informasjon når vi vet mer.

Ekstern gransking

Gartnerhallen opplyser at de har besluttet å gjennomføre en ekstern gransking av saken, som vil finne sted når politiets etterforskning er avsluttet.

- Vi vil også sette alt inn på å finne ut hvordan slike utbetalinger har kunnet skje over en slik lang tidsperiode og i et slikt omfang uten å ha blitt oppdaget, sier Foss.

Thursday, June 8th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments