Thorirs datter om det vonde året: – Det var forferdelig

  • Norge – Sveits, mandag kl. 17.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Hun mistet nesten to år på grunn av skader og fryktet fotballkarrieren var over.


TILBAKE: Maria Thorisdottir på landslaget: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Vis mer

Nå ser Maria Thorisdottir (23) fram mot seriestart i Toppserien med Klepp – og vil kjempe om medalje i sommerens fotball-EM.

- Det var forferdelig og en skade som kan ødelegge hele karrieren. Det var en vanskelig periode, sier Thorisdottir til Dagbladet.

Hun er datter av håndballandslagets trener Thorir Hergeirsson – men Maria er selv en av Toppseriens aller største profiler.

Nå er hun endelig skadefri og klar til å vise seg fram etter mange tunge stunder.

- Hvis du ryker korsbåndet, så mister du rundt ett år. Det vet alle. Med denne skaden så visste jeg aldri hvor lang tid det ville gå – eller om jeg ville komme tilbake i det hele tatt. Det var tungt. Jeg fikk beskjed om at karrieren kunne være over og det setter ting i perspektiv. Jeg har jobba mye med meg selv og jeg føler jeg ble sterkere mentalt. Jeg har brukt mye tid for meg selv og blitt mer kjent med meg selv. Jeg tror jeg er blitt sterkere av dette, sier 23-åringen.

Stempling

Skaden pådro hun seg i kamp mot Avaldsnes i august 2015 – rett etter VM-sluttspillet i Canada der Thorisdottir var med i troppen. Først nå er smertene og skaden borte.


I VM 2015: Maria Thorisdottir og Maren Mjelde. Foto: Matt Kryger
Vis mer

- Jeg ble stemplet på vrista og det røk et leddbånd. Derfor måtte jeg operere. Så ble det et tretthetsbrudd etter skruen som var i foten. Det var kompliserte skader, sier hun.

Landslagsspilleren – med islandsk far – forteller videre:

- Det tok tre måneder før de fant ut at det var leddbåndet som var ødelagt – så fikk jeg feil beskjed om belastningen og det ble for mye som ikke stemte. Jeg er glad det er over nå og gleder meg til en ny sesong med både Klepp og landslaget, sier Thorisdottir.

Toppserien sparkes i gang om ei uke – 17. april. Først skal landslaget ut i privatlandskamp mot Sveits i Skien mandag.

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments