Thea Steen ble «Årets sterke stemme». Lillesøster Tonje kom med én oppfordring til de andre

(Dagbladet): I 2011 ble Vixen Blog Awards arrangert for første gang, som Norges første og mest høythengende bloggpris.

Siden den gang har landets største og mest leste bloggprofiler blitt hedret med priser, hvor noen er bestemt av en jury og andre er stemt fram av folket. Blant de nominerte i år var toppbloggere som Sophie Elise, Marna Haugen og Pappahjerte. Årets konferansier var NRJ-profil Marte Bratberg.

I år bød utdelingen på flere nye kategorier, deriblant «Årets sterke mening». Bloggprofiler som Sophie Elise og Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum kjempet side om side om prisen, som skulle tildeles noen som i løpet av 2016 har markert seg med meningsbærende blogging.

Ble årets sterke mening

Prisen ble tildelt avdøde Thea Steen, som blogget åpent om kreftdiagnosen sin. Hun jobbet som journalist i Dagbladet, og siden som frilansjournalist i New York.

Hun fikk kreftdiagnosen våren 2015, og var svært åpen om sitt sykdomsløpbloggen sin.

Steen oppfordret dessuten jenter til å sjekke seg for livmorhalskreft, og engasjerte seg for å øke bevisstheten rundt sykdommen. I sommer døde Thea etter å ha slitt med sykdommen i over et år, men bloggen og engasjementet hennes har rørt tusenvis.

Hun ble tildelt Kreftforeningens hederspris, og ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs Kjendisgalla.

Lillesøster Tonje Steen sa fra scenen at hun ikke hadde forventet seg dette.

- Nå er jeg veldig overrasket. Jeg klarer egentlig ikke si så mye, forteller hun gråtkvalt og fortsetter:

- Tusen takk, alle sammen. Jeg er helt skjelven. Jeg vil gjerne komme med ett budskap: sjekk dere, vær så snill, sa hun

Til Dagbladet etter utdelingen forteller Tonje at hun aldri hadde sett for seg at dette skulle skje. Hun mener det er et viktig signal.

- Det er egentlig overraskende. Hele settingen, med responsen og alt. Jeg hadde aldri sett det for meg. For meg… jeg ser ikke på Thea som en blogger, men hun gjorde noe viktig. Og det har reddet liv. Jeg er dritstolt, sier hun.

Se alle vinnerne nederst i artikkelen!

Tonje Steen har tidligere vært ansatt i Dagbladet.

Storeslem to år på rad

En skulle kanskje tro at toppblogger Sophie Elise hadde sitt toppår på bloggutdelingen i fjor, da hun vant både «Årets blogger» og «Folkets favoritt», men nok en gang ble bloggdronninga hyllet.

22-åringen fra Harstad ble nok en gang kåret til årets blogger, og prisen ble delt ut av ingen ringere enn kulturminister Linda Hofstad Helleland. Isachsen stakk også av med pris i en helt annen kategori – «Årets bloggbusiness».

Det var en rørt blogger som tok i mot prisene torsdag kveld.

- Høy terskel

Det er andre gang at Vixen-juryen har kåret prisvinnerne etter nye kriterier. I 2015 slo de nemlig hardt ned på etikk, og det var spesielt merking av annonser og opphavsrett til bilder de fokuserte på.

Flere ble diskvalifisert, mens bloggerne i år har blitt bedre.

- I fjor innførte vi en styrket fagjury og nye kriterier for juryering. Det har vi videreført også i år, i tillegg til å være forholdsvis kanaluavhengige slik at også YouTube-kanaler og Instagram-kontoer har kunnet bli nominert på lik linje med mer tradisjonelle blogger, sier Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir og fortsetter:

- Vi har med andre ord lagt terskelen høyt, og prisene har hengt høyere enn noensinne. En stor gratulasjon til alle vinnerne, men også til finalistene for å kommet så langt som de har, forteller hun.

Torsdag kunne Dagbladet melde at flere av årets toppkanditater har jukset med det etiske, spesielt hva det gjelder merking av annonser. Juryen har likevel valgt å ikke diskvalifisere dem.

- Det er ingen tvil om at dette til en viss grad strider mot reglene. Men her må vi spørre oss selv: Hvor mange ganger har ikke disse jentene blogget, twitret og instagrammet i løpet av et år? , spør juryformann Hans Petter Nygård Hansen og fortsetter:

- Så om noe ikke er tydelig merket, er det nok heller en ubevisst handling. Vi lar tvilen komme dem til gode, konkluderer Nygård Hansen.

Her er alle vinnerne av årets priser under Vixen Blog Awards:

Årets moteblogg

Polliani

Årets beautyblogg

Emilie Tømmerberg

Årets trenings- og helseblogg

Treningsfrue

Årets interiørblogg

Stylizimo

Årets livsstilsblogg

Pappahjerte

Årets matblogg

Foodie Stories by Anders Husa

Årets gullpenn

June Holm

Årets bloggbusiness

Sophie Elise

Årets sterke mening

Thea Steen

Årets stjerneskudd

Kona til

Folkets favoritt

Komikerfrue

Juryprisen

Styleconnection

Årets blogger

Sophie Elise

Thursday, January 19th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments