Teknisk trøbbel kan ødelegge for Norges Eurovision-håp. NRK legger inn klage

Den mye omtalte lysmasken virket ikke da Jowst sto på scenen under onsdagens første generalprøve i Kiev, dagen før selve semifinalen i Eurovision Song Contest.

Teknikken sviktet nok en gang under den andre generalprøven, noe som er hakket mer dramatisk. Det er nemlig under denne prøven fagjuryen gir sine stemmer – og disse teller like mye som publikumsstemmene som gis i morgendagens semifinale.

Nå har Norge derfor lagt inn klage og krever ny prøve, forteller Camilla Sand, NRKs pressekontakt, til Dagbladet.

Den første generalprøven foregikk onsdag ettermiddag i Kiev internasjonale utstillingssenter. Og der var det ikke bare LED-lyset i masken som ikke fungerte.


MØRKLAGT: Den lysende masken til Joakim With Steen fungerte ikke under onsdagens første generalprøve i Kiev, der Dagbladet var til stede. Heller ikke på den andre generalprøven, sent onsdag kveld, fungerte lysene i masken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Vis mer

- Noe galt med lyttingen

- Gjennomføringa gikk ikke som planlagt. Det så vel kanskje ut som om det nesten gikk som planlagt, men det skal være bedre. Det var noe galt med lyttingen vår, sa Joakim With Steen, mannen bak artistnavnet Jowst, til NTB etter den første generalprøven.

Lydnivåene på scenen var feil, ifølge With Steen.

- Og da var det litt vanskelig å leve seg ordentlig inn i musikken. Og så var det noen andre greier som vi prøver å få rettet opp før den neste prøven. Og hvis vi får ordnet det, så blir det kjempebra, la han til.

Nivået Jowst holdt under den første prøven, holder til finaleplass, men ikke noe mer, mener Joakim With Steen.

MGP-general Jan Fredrik Karlsen sier til Dagbladet at de nå avventer svar på klagen.

- Selvfølgelig veldig kjedelig at ikke maska funka igjen, men ellers så synes jeg alt annet funka supert, sier han.


MED LYS: Under generalprøven i Melodi Grand Prix i Oslo Spetrum i mars, fungerte masken som den skulle. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Vis mer

Svenske fikk maske-ansvar

LED-masken har blitt varemerket til låtskriver og produsent Steen. Den virket altså ikke i det hele tatt under den første generalprøven.

- Den var ikke riktig koblet. Det er mange kabler, og en kabel var ikke koblet i. Men nå har vi fått en svenske til å ta ansvaret for at den er helt riktig koblet. Det er hans eneste jobb. Så da satser vi på at det blir bra, sa den norske artisten i etterkant.

Da Dagbladet henvendte seg til Jan Fredrik Karlsen etter at masken sviktet under generalprøven, sa MGP-generalen at de skulle få fikset masken før den andre – og viktigste – generalprøven. Imidlertid viste det seg dessverre at det var noe lettere sagt enn gjort.


POSITIV: Jan Fredrik Karlsen er fornøyd med onsdagens generalprøver, selv om ikke alt gikk helt som planlagt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Vis mer

Norge er land nummer 12 på scenen i torsdagens semifinale, den andre av to. Der møter vi blant annet motstand fra Danmark. Går Jowst videre, venter selve finalen lørdag 13. mai.

Første semifinale i årets Eurovision Song Contest ble holdt tirsdag. Som ventet gikk Sverige videre, mens Island og Finland dessverre røk ut.

Fjorårsvinner og arrangør Ukraina er direkte kvalifisert til finalen, sammen med «de fem store» i EBU – Storbritannia, Italia, Spania, Tyskland og Frankrike. Italia er den soleklare favoritten, foran Bulgaria, Portugal og Sverige.

Wednesday, May 10th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments