SVT-kjendis hetset etter tv-blemme: «Rasisten Brita Zackari hater hvite menn»

(Dagbladet.no): Sveriges folkekjære programleder Brita Zackari (34) har over natten mottatt massiv hets etter at hun dekket det kjente skiløpet «Vasaloppet» på den svenske TV-kanalen SVT.

Zackari, som deltok som reporter på ski under løpet, skal ha uttalt i et intervju med TV-verten, Yvette Hermunndstad (45), at hun så «veldig mange hvite menn i sporet» og at hun gledet seg til å snakke med andre skiløpere.

Den uheldige uttalelsen har fått mye oppmerksomhet den siste uken i svenske medier, og flere seere reagerte kraftig og mente at bemerkningen hennes var upassende og nedverdigende.

- Folk har skrevet til meg midt på natten og sagt at jeg er en «jævla sopa», sier Zackari til Expressen.

Hengt ut på nett

I tillegg har den noe uheldige uttalelsen blitt klippet ut og delt på nett, skriver avisa.

På Youtube har klippet blitt lastet opp med tittelen «Rasisten Brita Zackari hater hvite menn», og flere andre nettsider har ifølge avisa kastet seg på med samme vinkling.

Ifølge programlederen selv var uttalelsen ikke ment som en poltitisk kommentar fra hennes side:

- Det var en uttalelse på lik linje som å si at det var fint vær i sporet i dag, sier Zackari og legger til at hennes jobb var å vise folk at man ikke behøver å være en veltrent mann for å delta i Vasaloppet.

Programlederen har selv vurdert å svare på flere av Facebook-meldingene som har ramlet inn det siste døgnet, men hun er redd for at det vil gjøre vondt verre.

Kan ikke forstå reaksjonene

Tross mye motstand kan imidlertid ikke prosjektleder for kanalen, Erika Christensson, se at kommentaren var upassende eller politisk.

- Jeg ser ikke det som et politisk trekk, det er hennes personlige observasjon, sier SVT prosjektleder Erika Christensson, og legger til at hun er veldig fornøyd med Zackaris innsats.

Sjefredaktør for den svenske antirasistiske avisen Expo, Daniel Poohl, sier til Expressen at han kjenner igjen mønstret i netthatet som har rammet Zackari.

- Det er ikke det svenske folket som vrenger seg i vrede, det er i aller høyeste grad en politisk mobilisering, sier han.

Den svenske programlederen og manusforatteren Brita Zackari har også vært å se på norsk fjernsyn med programmet «Rå kjemi», som ble vist på NRK.

Den svenske serien gjorde blant annet et dypdykk i de kjemiske prosessene i kroppens belønningssystem, hvor kjemiprofessor Ulf Ellervik og Brita Zackari var programledere.

Tuesday, March 7th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments