Svensk statistforening raser mot «Skavlan»

(Dagbladet): Mandag denne uken ble det kjent at «Skavlan»-teamet har tatt grep for å få flere nordmenn blant sitt publikum.

Siden talkshowet blir spilt inn i SVTs studio i Stockholm, er det naturligvis flere svenske enn norske blant publikum. Det har dermed vært vanskelig for teamet å få flere nordmenn i salen.

Og med et ønske om å oppnå en jevnere fordeling, har redaksjonen nå kommet fram til en mulig løsning.

Teamet tilbyr nordmenn som bor i Stockholm et gavekort på 500 kr som belønning for å komme i studio. Det var den svenske avisen Expressen som først omtalte saken.

Svensk statistforening raser

Denne løsningen ble imidlertid ikke tatt særlig godt i mot av statistforeningen SVT. De anklager «Skavlan»-teamet for diskriminering av svensker.

- Hvorfor får ikke svenskene noen ting, spør et medlem av statistforeningen, Tommie Hansson, ifølge Expressen.

I en mail til den svenske avisa skriver foreningen at de også har vært inne på tanken ved å true med streik til neste innspilling.

De hevder at de både klapper med hendene og ler like bra som det norsktalende publikummet, og ser derfor på dette som en urettferdig løsning.

Expressen spurte Hansson om hvorfor han reagerer så sterkt på dette, og fikk til svar at han mener det burde vært en selvfølge for statister å få betalt.

- Et program uten publikum blir kjedelig. Man heier, klapper, ler og støtter. Da mener jeg at man i det minste bør få en kompensasjon, svarer Hansson.

Hardt ut mot påstanden om diskriminering

Prosjektlederen for «Skavlan» på SVT, Jan Axelsson, slår derimot hardt tilbake mot påstanden om at kanalen utøver diskriminering.

- Jeg synes det er å ta hardt i å kalle dette diskriminering. Det er bare et ørlite grep vi har gjort, og jeg ser ikke noe diskriminerende i det, sier Axelsson til den svenske avisa.

Han forteller videre at dette er et tiltak som produksjonsselskapet har stått for, og hevder at det enda ikke er bestemt om det er noe de vil fortsette med i framtiden.

- Vi ble enige om at vi skulle gi det et forsøk, men jeg tror ikke det er noe vi vil fortsette med. Vi får eventuelt finne andre metoder for å lokke det norske publikummet til «Skavlan» på.

Thursday, January 19th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments