Svensk kvinne forsvunnet etter at savnet ubåt sank

(Dagbladet): Oppfinner Peter Madsen og en svensk journalist ble meldt savnet fredag formiddag etter at de ikke kom hjem fra en tur i den hjemmelagde ubåten «Nautilus» utenfor København i Danmark.


Oppfinner Peter Madsen ble meldt savnet med den hjemmelaget ubåten sin tidligere i dag. Så ble han funnet i god behold før ubåten sank.
Vis mer

Det ble satt i gang et stort søk etter dem. Etter noen timer ble ubåten observert utenfor København og søket ble avsluttet.

En stund etterpå meldte danske medier at ubåten hadde sunket i Køge bukt, øst for Østsjælland. Men at alle om bord var i god behold.

Nå melder imidlertid danske TV2 at en svensk kvinne skal være savnet i forbindelse med hendelsen. Det bekrefter svensk politi overfor avisa.

Kun én person ble reddet i land etter at ubåten sank, ifølge avisa.

Ubåten «Nautilus» er en av verdens største hjemmebryggede ubåter. Fredag morgen søket danske og svenske helikoptre, fly og skip etter den.

Oppfinner Madsen selv skal ha sagt han var alene om bord i båten, idet han ble reddet ut av ubåten fredag, som sank like etter.

- Jeg var bare på en test-tur, hvor jeg lekte med forskjellige ting på ubåten. Så oppsto det en feil, sier Madsen til danske TV2.

Ifølge politiet er en svensk kvinne meldt savnet.

Det var kvinnens kjæreste som i natt ved 02.30-tida meldte henne savnet.

Det danske forsvaret skal også ha opplyst til TV2 at Madsen «med egne hender satte henne av torsdag kveld på Refshaleøen i København».

Dagbladet oppdaterer saken.

Friday, August 11th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments