Suverene Bayern vant igjen da alle rivalene feilet

Mens Bayern München avgjorde sent i 2-0-seieren mot Ingolstadt, tapte tittelutfordrerne i Bundesliga terreng til den tyske serielederen.

Det tyske flaggskipet fra München stilte et sterkt mannskap med blant andre Robert Lewandowski og Thomas Müller, til tross for det kommende mesterligaoppgjøret mot Arsenal, men slet lenge med å finne veien forbi Ingolstadts danske keeper Martin Hansen.

I sluttminuttene ordnet Arturo Vidal og Arjen Robben seier med én scoring hver.

– Det var en viktig seier for oss. Vi måtte jobbe veldig hardt for den, sa Bayern München-trener Carlo Ancelotti etter 2-0-seieren.

– Vi var nødt til å spille bedre i annen omgang, og til slutt fikk vi belønningen. Ingolstadt var gode defensivt, men vi klarte likevel å vinne. Vi viste karakter.

Ettersom RB Leipzig, Eintracht Frankfurt og Borussia Dortmund alle tapte sine kamper lørdag, øker Bayern München ledelsen på toppen av Bundesliga-tabellen og har nå sju poeng på RB Leipzig.

Tapte for jumboen

De omstridte nykommerne har imponert i sin første sesong på øverste nivå i Tyskland, men ble knust hele 3-0 hjemme mot Hamburg i det som var lagets første hjemmetap denne sesongen.

Kyriakos Papadopoulos scoret mot klubben han inntil nylig var på lån hos, mens Walace og Aaron Hunt sto for de øvrige målene.

Borussia Dortmund gikk på sin side på en stygg smell mot tabelljumbo Darmstadt, som tok sin tredje seier for sesongen. Mannskapet til Thomas Tuchel utlignet før pause ved Raphaël Guerreiro, men tapte til slutt 1-2 på en dårlig dag etter en avgjørende scoring av Antonio Mirko-Colak i annen omgang.

Frankfurt-tap

Tapte gjorde også Eintracht Frankfurt. Javier Hernández senket tabelltreeren med to scoringer, mens Kevin Volland scoret Leverkusens siste mål i en 3-0-seier.

Mens Bayern München topper med 49 poeng, har RB Leipzig 42, Frankfurt 35 og Dortmund 34. Femteplasserte Hoffenheim møter Wolfsburg søndag.

I den siste kampen lørdag ettermiddag vant Borussia Mönchengladbach 1-0 borte mot Werder Bremen etter scoring av Thorgan Hazard.