Storseier til Brann over Molde

• Brann- Molde 4-1 (1-1)

BERGEN (Dagbladet:

Brann har god los på sølv,- og bronseplass etter seier i vestlandsderbyet mot Molde.

- Utrolig skuffende, sier Solskjær

Det ble ikke noe underholdende lørdag før det var spilt 39 minutter av første omgang. Inntil da hadde ingen av lagene skapt noe farlig.

En mesterlig volley
Molde hadde et lite overtak, men så dukket Branns venstreback Ruben Kristiansen opp.

Han lå og vaket som en gjedde rundt 16-meteren da Fredrik Haugen tok en corner. Ballen havnet ute hos Kristiansen, som på herlig volley måkte ballen ned i venstre hjørnet for Moldes keeper, Andreas Christopher Linde. Årets mål, hittil, på Brann stadion.

Kom raskt tilbake
I fotball så er det ofte slik at minuttene etter at et lag har scoret, så kommer motstanderen tilbake og reduserer eller utligner. Det skjedde også i kveld. Molde rundspilte Brann fra tyve meter og inn. Erik Hestad kom seg fri på høyre femmeter, og la inn til Fredrik Brustad som skled ballen i mål.

Molde var best i første omgang, så 1-1 ved pause var helt greit, etter 45 minutter med knapt noen målsjanser bortsett fra de to scoringene.

Stod fram da spissene ikke leverte
Molde fortsatte å ha et spillemessig overtak etter pause, men så dukket forsvarspilleren Jonas Grønner opp. Han steppet inn for en skadet Brann-kaptein Vito Wormgoor. Grønner benyttet innhoppet godt; etter 58 minutter scoret han 2-1 målet etter godt Brann-spill.

Derfra og ut gikk den berømte luften ut av Molde.

Bergen 20170513.
Branns trener Lars Arne Nilsen gratulerer Jonas Grønner etter 4-1 seier i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Molde på Brann Stadion.

Vis mer

Det siste kvarterer hadde Brann flere gode målsjanser. Blant annet Jakob Orlov burde scoret, men en dårlig avslutning kombinert med en god redning av Linde bidro til at Brann-spissen ikke scoret.

Men fem minutter før slutt viste Branns spiss Jakob Orlov at også spisser i Brann kan score mot Molde. Med god hjelp av forsvarsspiller Acosta, headet han inn 3-1.

Minutter senere scorer Daniel Braaten etter en mesterlig Brann-kontring og dermed ble Molde ydmyket bare noen minutter før full tid med 4-1.

Brann er på tredjeplass med 14 poeng.

På tide
- En fin kveld. Dårlig første omgang, men så ble det etterhvert fyrverkeri etter pause. På tide. Det har vært litt stang ut for vår del de siste kampene. Nå stemte det meste, og det var herlig, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Molde på sin side spilte ikke noen dårlig kamp. De hadde det meste av spillet i eh halvannen omgang, vant de fleste duellene, men skapte lite foran Branns keeper.

Så raknet det totalt i andre halvdel av andre omgang for moldenserne.

- Det er vel ikke annet å si at mål teller i fotball, sier den gamle goalgetteren og Molde-trener, Ole Gunnar Solskjær, galgenhumoristisk.

Molde ligger på syvende plass med 11 poeng.