Store internasjonale kriminelle nettverk avslørt: Enorme mengder penger, gull og luksusbiler funnet

(Dagbladet): Store internasjonale nettverk med menneskehandel er avslørt i Romania etter en omfattende internasjonal operasjon.

Se video av hva politiet fant hjemme hos smuglerne over.

Målet med operasjonen har vært rettet mot å bryte opp et stort nettverk av organisert kriminalitet, som har drevet menneskehandel av unge kvinner. Det som ligger bak kriminaliteten skal være hvitvasking av penger og overgrep av unge kvinner.

19. juni ble 71 hus i Romania gjennomsøkt. Der ble det funnet enorme mengder penger i forskjellige valuta.

Det er snakk om henholdsvis 151 910 euro, 170 483 rumenske lau, 30 100 sveitsiske franc, 720 amerikanske dollar og 3 800 svenske kroner.

Det at de har funnet valuta fra flere land viser hvor stort og internasjonalt dette nettverket er, ifølge Europol. Søket førte til at 35 mistenkte er satt i varetekt.

Store beslag

Europol har bistått operasjonen til politiet i Romania, som gjennomføres i samarbeid med politiet i Belgia, Tsjekkia, Tyskland, Sveits og Storbritannia.

500 gram gull, 34 luksusklokker og åtte luksusbiler, i tillegg til andre eiendeler som macheter, luftpistol og patroner ble funnet i de aktuelle boligene.

PC-er, smarttelefoner, harddisker og annet har også blitt beslaglagt som bevis for videre etterforsking.

Adresser i Storbritannia skal også ha blitt gjennomsøkt. Det resulterte i at tre mistenkte ble arrestert og ti ofre ble ivaretatt som en del av operasjonen.

På de aktuelle adressene skal politiet ha funnet tusenvis av pund i kontanter, i tillegg til ammunisjon og pepperspray.

Det ble også gjennomført politiaksjoner i Belgia og Sveits som følge av den store internasjonale operasjonen.

Samarbeid mellom land

- Ved å bruke spesielle etterforskningsteknikker klarte myndighetene å avsløre dette velorganiserte kriminelle nettverket, og fikk sette en stopper for den ulovlige og svært lønnsomme aktiviteten, skriver Europol i en pressemelding.

Europol har fungert som et ledd mellom landene i denne operasjonen som resulterte i store funn.

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments