Stor smakstest: Overraskende smaker i vinnerisen

(Dagbladet): Krone-is er den herlige klassikeren vi aldri blir lei. I våres testet vi de to mest klassiske av dem alle: Krone-is med sjokolade og jordbær.


Helt siden de åtte år gamle ble bestevenner hjemme i Italia, har Alfonso Pepe (t.v.) og Gabriele Canella elsket is. – For meg er en god is helt personlig og opp til hver og en å bedømme, for smak kan ikke diskuteres, mener Alfonso Pepe. Kollega Gabriele Canella legger til at for ham er også historien rundt en is med på å påvirke oppfatningen. – Is som minner om dem jeg spiste i barndommen, får frem ekstra følelselser, sier ham. Foto: Lars Gulbrandsen
Vis mer

Krone-is med jordbær og sjokolade er de to smakene vi aldri går lei, men det finnes veldig mange andre varianter å velge mellom:

Krone-is med Non-stop, med Oreo, med salt karamell og peanøtter, med yoghurt, mango … det finnes nesten ikke grenser.

I tillegg til de ni klassiske kroneisene vi testet tidligere, lot vi ekspertene Alfonso Pepe og Gabriele Canella fra Paradis Gelateria i Mathallen smake på hele tretten andre varianter.

Noen floppet, men det var også blant de mer eksotiske at vi fant de aller beste.

Her er årets nye iskremsmaker!

Slik testet vi

Smakspanelet har smakt seg gjennom totalt 22 kroneis.

Smakspanelet fikk først smake på iskremen uten å vite hva det var, men før karakteren ble satt, fikk de vite hva det var de hadde smakt på – det vil si: de fikk vite smak – ikke produsent.

Dette har vært med å påvirke terningkastet, det hjelper ikke at det smaker godt, om det ikke smaker som det skal.

Vi har tidligere presentert dommen over kroneis med sjokolade og jordbær, under kan du se hva ekspertene synes om isene med litt mer spenstige smakskombinasjoner.

* Alle Isbjørn-is fås kjøpt fra isbilen, samt i utvalgte dagligvarebutikker på Vestlandet.

Isbjørn is Kroneis original pistasj

Pris: 125 kroner for 10-pk fra Isbilen, 19 kroner (i butikk på Vestlandet)

Denne ser fin ut, den er fin i fargen, og det er bra med sjokolade. Kjeksen er sprø og god, men smaken skuffer.

Dette er for lett pistasjsmak, den blir helt overdøvet av både sjokolade og kjeks. Her har de nok brukt pistasj-aroma eller blandet ut pistasjnøttene med cashew!

Isbjørn is Kroneis jordbærdrøm

160 kroner for 14-pk fra Isbilen

En pen is med rosa farge, rødlig saus og sjokoladetopping. Det smaker søtt, men hva er det egentlig det smaker? Skogsbær? Bringebær? En miks? Det er rett og slett ikke helt mulig å ta tak i, det har en ubestemmelig bærsmak.

– Jordbær sier du? Det ville vært det siste vi tenkte på!

Isbjørn is Kroneis Crème brulée (sic)

Pris: 130 kroner for 10-pk fra Isbilen, 19 kroner (i butikk på Vestlandet)

Nok en iskrem som ser pen ut, men som ikke leverer det den lover på smak. Karamellen er fin, og ikke for bitter i smaken. Krokanen på topp er også god. Men hvor er crème brûlée -smaken?

Hadde dette vært en iskrem med karamell, eventuelt crème caramell, kunne denne luktet på en femmer. Det er ikke vondt, men dette har ingen ting med crème brûlée å gjøre!

Hennig-Olsen Twin mørk og lys sjokoladeis

Pris: 27 kroner per stk.

Liker umiddelbart utseendet på denne, for isen minner om den jeg vokste opp med i Italia. Det er en god konsistens. Iskremen smelter på tunga som om den var silke.

Umulig å ikke like denne, samtidig som at den også blir litt anonym. Det hadde gjort seg med mer sjokolade!

Hennig-Olsen Krone-is med peanøtter, sjokolade og karamell

Pris: 30 kroner per stk.

Denne isen gir et godt førsteinntrykk: God kombinasjon av karamell, peanøtter og sjokolade.

Smaker umiddelbart deilig i munnen, men etter noen sekunder går det opp for deg at du ikke kjenner noen av de andre ingrediensene. Dessuten er totalinntrykket at isen er litt ubalansert, trolig for mye salt.

Isbjørn is Kroneis Cookies’n'cream

Pris: 130 kroner for 10-pk fra Isbilen, 19 kroner (i butikk på Vestlandet)

Denne ser bra og fristende ut – med kjekssmuler og sjokolade på toppen og mørk kjeks. Her får vi forventninger om god sjokoladesmak, og det treffer fint med sjokolade også i kjeksen.

Vi skulle gjerne sett litt mer cookies nedover i isen, og selve iskremen blir akkurat litt for lett. Totalt sett en grei is, men litt kjedelig.

Isbjørn is Kroneis Yoghurt mango og pasjon

Pris: 130 kroner for 10-pk fra Isbilen, 19 kroner (i butikk på Vestlandet)

Denne har fine farger og ser veldig bra ut, en riktig frisk og fristende kroneis.

Mango og pasjonsfruktmiksen er veldig god, men skulle gjerne hatt enda litt mer syrlig yoghurtis for bedre balanse. Denne ville også kledd hvit sjokolade bedre enn mørk sjokolade nedover i isen – men det er kanskje en smakssak.

Hennig-Olsen kroneis med Oreo kjeks

Pris: 30 kroner per stk.

Oi, dette må være Oreo! Spennende at de har så mørk sjokolade som får deg til å tenke på sjokolade og som gir litt «wow!»-følelse.

Elsker sjokoladen, både i isen i kjeksen. Denne er veldig god!

Diplom-is Wanted Salt karamell

Pris: 26 kroner per stk.

For et flott og fristende utseende! Liker veldig godt kombinasjonen av crunchy nøtter og karamell, noe som gir en spennende opplevelse i munnen og et vellykket resultat.

Når alle ingrediensene havner på tunga, er smaksbildet veldig godt. Barna spiser først med øynene og elsker farger, så de ville nok ha gitt denne sekser på terningen! Vi lander på en sterk femmer.

Hennig-Olsen Krone-is Non Stop

Pris: 30 kroner per stk.

– Du blir glad av å se alle fargene på toppen av denne isen, og får oss til å tenke på godteriet vi har hjemme. Tenker liksom på at vi er på en fest eller i et hyggelig lag når vi spiser en is som denne.

Non-stop-sjokoladen er veldig god og kald, is og kjeks leverer også. Som voksen ville vi gitt sterk femmer, men seks fra oss som fortsatt har barnet inne i oss!

Isbjørn is Kroneis Yoghurt skogsbær

Pris: 130 kroner for 10-pk fra Isbilen, 19 kroner (i butikk på Vestlandet)

En pen is som har sjenerøst med saus på toppen som følger nedover i isen. Den syrlige yoghurtsmaken balanseres godt av skogsbærsausen, uten at det blir for mye frokost-smak.

– Perfekt!

Diplom-is Krone-is Karamell

Pris: 26 kroner stk.

Denne her, smaker akkurat det den sier at den gjør: Karamell.

Og den smaker god karamell. Søt, uten å bli for kvalmende, og helt uten den litt bitre smaken karamell kan få noen ganger.

Denne isen utgår i år, men finnes fortsatt i flere butikker.

Hennig-Olsen Krone-is med Appelsin, sorbé & fløteis

Pris: kroner, 4-pk

Denne ser veldig fin ut, og er en av dem som ser mest spennende ut. Og det er viktig!

Smaken på sorbeten kan minne om Orangina, eller Solo om du vil, og det er rett og slett en veldig godt og friskt i kombinasjon med vaniljeis og sjokolade.

Produktfoto: Elisabeth Dalseg / Produsentene

Les også:

Smakstest av årets nye iskrem

Smakstest: Her er den beste vaniljeisen

Her er alle iskremnyhetene

Thursday, August 10th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments