Stabæk snudde mot LSK – før de igjen ble straffet på dødball

Stabæk – Lillestrøm 2-4 (1-1)

NADDERUD (Dagbladet): Snakk om lørdagsunderholdning mellom to lag som begge gikk for seieren på Nadderud i kveld.

Erling Knudtzon har tilsynelatende funnet scoringsformen den siste uka. Etter spissens tre scoringer mot Tromsø for seks dager siden, så fulgte han opp med to nye mot Stabæk.

Fem scoringer de to siste kampene har bragt Knudtzon opp i tetsjiktet på toppscorerlista, ikke dårlig etter at han sto uten nettsus på de ti første serierundene.

LSK-spissen var herlig grådig da han kranglet inn ledermålet 12 minutter ut i kampen.

Det er utrolig hva en scoring – eller tre – kan gjøre med selvtilliten, for etter ti strake kamper uten nettkjenning, så ser 28-åringen brått livsfarlig ut hver gang han er i nærheten av ballen. Han virket tent og offensiv, og utfordret Stabæk-forsvaret på fart så fort han fikk sjansen.

Fullt kjør

LSK-trener Arne Erlandsen hadde åpenbart lagt opp til at de skulle gå rett i strupen på vertene fra start – og gjestene hadde faktisk ballen i nettet allerede før Knudtzons sendte de gule i ledelsen:

Minuttet tidigere nikket Knudtzons spissmakker Chigozie Udoji et frispark fra Simen Kind Mikalsen i mål, men scoringen blir avblåst for offside.

Like etter brant Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo en kjempesjanse. Fra fem meter skjøt han rett på keeper. Det bølget herlig på Nadderud fra tidlig i kampen.

Gjestene var farlig frampå flere ganger, og kunne med litt marginer ha doblet ledelsen før førsteomgangen var halvspilt. Ikke minst hadde Simen Rafn en gylden sjanse til å score, men vertene slapp med skrekken.

Stabæk-press

Stabæk kom seg etter det tidlige LSK-sjokket og spilte seg fint inn i kampen. Først fyrte Luc Kassi ballen i nettveggene, før Tonny Brochmann brant en god mulighet etter å ha blitt spilt fri.

Deretter burde nylig landslagsuttatte Omoijuanfo ha utlignet da LSK-keeper Arnold Origi satte seg selv ut av spill ved å snuble i beina på Simen Rafn da han skulle ut for å klarere en corner.

Med så mange sjanser – begge veier – var det besynderlig at den første halvtimen bare bragte med seg en scoring.

Mot gamle lagkamerater

Førsteomgangen så ut til å gå mot 1-0 til LSK da Luc Kassi slo en presis langpasning fra nesten midtbanen. Håkon Skogseid var på løp og nådde ballen rett før LSK-keeper Origi – og ga Stabæk en fortjent utligning til pause – mot gamle lagkamerater.

Stabæk scoret rett før pause, og fulgte opp bare 25 sekunder ut i andre omgang, da Tonny Brochmann sendte vertene i ledelsen med sin sjette scoring for sesongen.

Men så var det denne Erling Knudtzon da. I en periode hvor Stabæk så ut til å ha god kontroll, så utlignet han med sin andre for dagen da LSK holdt presset oppe etter at Stabæk-keeper Gurpreet Singh Sandhu ikke fikk bokset en klarering langt nok ut.

Åtte på to siste

Og nå var LSK i dytten. Midtstopperveteran Frode Kippe nikket gjestene i ledelsen 20 minutter før slutt på en dødball. Spesielt overraskende kan det ikke ha vært at Stabæk skulle bli overlistet på nettopp en dødball. Dette var nemlig det 10. baklengsmålet på dødball denne sesongen.

Da blir det vanskelig å vinne fotballkamper.

Stabæk forsøkte å spille seg inn i kampen igjen, men nå var det LSK som var farligst frampå.

Fem minutter før slutt punkterte Simen Rafn den morsomme målfesten på Nadderud da han tok vare på returen etter lagkamerat Mathews skudd.

Dermed har LSK scoret fire mål i begge sine to siste kamper – mens Stabæk bør bekymre seg for sju baklengs på sine to siste kamper.