Spår en kald påske

(Dagbladet): Om drøy uke er det palmesøndag, men allerede nå kan meteorologen antyde hva slags vær det blir i påskeuka.

- Det er langt fram i tid, og Norge er et langt land. Men som det ser ut nå, vil vi få en kjølig påske. Temperaturene vil være milde de første dagene av påskeuka, men så faller temperaturene, sier Terje Alsvik Walløe, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, til Dagbladet.

Og sjansene for å få sol – de er der.

- Det kan bli sol, men hvor og når er for tidlig å si noe om. I lavlandet vil det bli plussgrader, mens i fjellet ser det ut til å bli minusgrader, sier Alsvik Walløe.

Vil du se mer detaljerte prognoser? Klikk her.

Fortsatt full vinter

Selv om blomstrene blomstrer flere steder på Østlandet, er det fortsatt full vinter i Nord-Norge.

I Tromsø sentrum i dag, ble det målt 98 cm snø. I tillegg er det en god del snø på fjellet på Vestlandet. For eksempel på Haukelifjell er det 1,4 meter snø.

- Det beste været de neste dagene er å finne på Sør- og Østlandet. Starten av neste uke vil være de mildeste dagene, med temperaturer opp til 15 grader. Her vil det være vårlig de neste dagene framover, sier meteorolog Terje Alsvik Walløe.

Dette været vil fortsette en hel uke. Utover uka vil temperaturene synke litt, og det vil komme ingen eller liten nedbør av betydning.

- Fare for hvit nedbør

Vestlandet får derimot en del nedbør. Mandag vil bli den beste dagen, men deretter går det nedover.

- Neste uke vil bli en fuktig uke på Vestlandet. Det meste av regnet vil komme tirsdag og onsdag, og på slutten av uka. Temperaturene vil på det meste være rundt 10 grader, sier meteorolog Terje Alsvik Walløe.

I Midt-Norge blir det nedbør av og til.

- Det blir litt urolig vær i denne delen av landet, men likevel mindre nedbør enn på Vestlandet.Temperaturene vil ligge mellom 5 og 8 grader, og det er ventet at temperaturene vil synke mot neste helg. Da vil det bli fare for hvit nedbør, sier Walløe.

Ingen vår i vente

I Nord-Norge, der det fortsatt er full vinter, vil ikke våren komme med det første.

- I starten av uka vil et lavtrykk med nedbør komme inn. Fra mandag vil vinden øke, og da vil temperaturene stige en del. Det blir altså en mild start på uka, og det vil føre til en del snøsmelting. Det vil likevel komme ganske mye nedbør i form av sludd og regn, men så synker temperaturene igjen og i slutten av neste uke blir det kaldere igjen, sier Terje Alsvik Walløe, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, og fortsetter:

- Det blir mildere – og det er jo et slags vårtegn. Men det er dessverre ingen vårsol i sikte i Nord-Norge.

Saturday, April 1st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments