Sør-Korea: Nord-Korea har avfyrt nytt ballistisk missil

(Dagbladet): Ifølge militæret i Sør-Korea har naboen i nord avfyrt et nytt ballistisk missil, melder nyhetsbyrået Yonhap.

Missilet skal ha blitt avfyrt fra en provins nær grensen til Kina.

«Nord-Korea har avfyrt et uidentifisert ballistisk missil i Øst-Kina-havet fra Bangyon, i Nord-Pyongyan-provinsen», heter det i en pressemelding fra Sør-Koreas militær.

Mange missiltester

Den japanske TV-kanalen NHK melder at missilet kan ha landet i Japans økonomiske sone, melder The Guardian.

Missilet skal ha flydd «flere hundre kilometer», ifølge Roh Jae-cheon, en talsperson for det det japanske militæret, noe som betyr at missiloppskytningen var vellykket.

En kilde i den sørkoreanske regjeringen sier at missilet skal ha flydd 800 – 900 km.

I løpet av en time tok Donald Trump til Twitter for å fordømme missiltesten.

«Nord-Korea har avfyrt et nytt missil. Har ikke denne fyren noe bedre å gjøre med livet sitt. Jeg har vondt for å tro at Sør-Korea og Japan vil tolerere dette så mye lenger. Kanskje Kina vil gå hardt til verks mot Nord-Korea og ende dette tullet en gang for alle».

I løpet av årets første seks måneder har Nord-Korea gjennomført en rekke missiloppskytninger.

Så sent som 8. juni avfyrte Nord-Korea flere missiler, som ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA var en ny type kystvernrakett.

Det ble hevdet at oppskytningen var en suksess.

22. juni testet Nord-Korea en ny rakettmotor, noe de også gjorde i mars i år. Ifølge amerikanske tjenestemenn kan testen være en del av et program for å utvikle interkontinentale missiler.

Nord-Korea har gjennomført fem atomprøvespreninginger og en rekke rakettester i strid med FN-resolusjoner.

Går sammen mot Nord-Korea

Presset mot Nord-Korea har økt den siste tiden, i takt med deres gjentatte missiltester. Mandag ble det kjent at USA, Japan og Kina går sammen om å håndtere Nord-Korea i fellesskap.

Trump snakket med både Japans statsminister Shinzo Abe og Kinas president Xi Jinping søndag kveld. Nord-Koreas atomprogram var en del av diskusjonen med begge lederne.

Mandag ble det også kjent at Kina ber USA og Sør-Korea slutte med militærøvelser på den koreanske halvøya.

Dersom de følger oppfordringen, vil Kina be Nord-Korea utsette sine kjernefysiske og ballistiske missil-programmer, sa Kinas FN-ambassadør, Liu Jieyi.

Liu håper å få støtte fra FNs sikkerhetsråd for en løsning som kan lette spenningen på halvøya.

Fredag ga president Trump uttrykk for at tålmodighet rundt Nord-Korea er har feilet.

- Denne tålmodigheten er nå over. Vi jobber tett med Sør-Korea, Japan og allierte rundt i resten av verden, om økonomiske og sikkerhetsmessige tiltak for å beskytte oss mot Nord-Korea, sa Trump på en pressekonferanse i forbindelse med at Sør-Koreas nyvalgte president Moon Jae-in besøkte Det hvite hus.

Tuesday, July 4th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments