Sophie Elises tåredryppende takketale: – Bloggen min har reddet liv

(Dagbladet): Torsdag kveld feiret Norges største bloggere seg selv med champagne og glitter, da det atter en gang var duket for Vixen Blog Awards i Oslo.

Denne gangen ble seremonien holdt på ærverdige Grand Hotell, og landets største profiler ble hedret med gjeve priser i en av hotellets mange saler. Kveldens kanskje mest høythengende pris, «Årets blogger», gikk i år til Sophie Elise Isachsen.

Bloggeren fikk samme pris i fjor, og sa før showet at hun ikke regnet med å ta storeslem i år også. Det var derfor en rørt blogger som gikk opp til scenen etter at kulturminister Linda Hofstad Helleland hadde avslørt vinneren.

- Dette er forbilder som viser andre hvor viktig det er å tro på seg selv og å stå på noe, sa kulturministeren blant annet i talen sin.

Avverget selvmord

Da publikum i salen begynte å forstå at hun snakket om Isachsen, fløyt jubelen til taket. Isachsen måtte selv tørke vekk tårer før hun klarte å takke for den gjeve prisen, som hun altså tildeles to år på rad.

- Ærlig talt, jeg hadde aldri trodd at det her kom til å skje igjen, sa hun gråtkvalt.

I fjor viste bloggeren fram puppen da hun vant prisen, men sa i år at det ikke kom til å skje. Hun ville heller bruke ord som våpen i år. Det hele ble en følelsesladd tale om kroppspress, selvmord og kreft.


SEIERSKLEM: Kulturminister Linda Hofstad Helleland (th) delte ut prisen til blogger Sophie Elise under Vixen Blog Awards 2016 på Grand Hotel i Oslo torsdag kveld.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Vis mer

- Jeg får høre hele tiden at bloggere ikke er viktige, og at jeg må få meg en ordentlig jobb. Jeg får hver dag masse meldinger fra folk som skriver at «jeg skal drepe meg selv, og hvis ikke du svarer så gjør jeg det», sa Isachsen og fortsatte:

- Jeg kan ikke ha ansvar for alle, men jeg svarte en jente for fire år siden. Jeg sa at jeg slet med selvskading og at jeg hadde fått tvangshjelp fra psykiater. Tre år etter fikk jeg en mail hvor hun takket for at jeg svarte, og for at jeg blogget. Hun skrev at hun ikke tok sitt eget liv på grunn av meg, sa hun fra scenen.

Hjerteskjærende krefttale

Like før Isachsen ble tildelt prisen, hadde avdøde Thea Steen blitt kåret til «Årets sterke mening». Det var lillesøster Tonje Steen som tok i mot prisen, og hun oppfordret publikum til å sjekke seg for livmorhalskreft.

Alle som vant pris etter det benyttet anledningen til å si det samme, men «Årets blogger» tok det et steg videre.

- Jeg kan ikke unngå å tenke på Thea, som var en bekjent av meg. Med tanke på min mamma, som hadde kreft. Mammaen til bestevenninnen min døde av kreft. Og min kjæreste, som jeg elsker over alt på denne jord, som også hadde kreft, som jeg var redd for å miste, fortalte hun og fortsatte:

- #Sjekkdeg-kampanjen har redda så mange liv, og bloggen min har også reddet liv. Om det ikke er viktig at unge mennesker kan se opp til noen, om blogg ikke er viktig… Nei, da vet jeg ikke hva som er, sa hun til stående applaus.

Friday, January 20th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments