Sommeren er tung for Sofie:- Sannheten sårer like mye hver eneste gang

(Dagbladet): Da «Paradise Hotel» gikk på tv tidligere i rå, fikk seerne et innblikk i livene til flere av deltakerne. Blant dem var Sofie Caroline Nilsen (22) fra Tønsberg. Hun kom til finalen i årets sesong, men måtte til slutt se seg slått av deltakerne Martine Lunde og Kevin René Gustavsson.


ÅPNER SEG: Sofie Nilsen, som kom til finale i årets sesong av «Paradise Hotel», åpner seg opp om hvorfor hun har et ambivalent forhold til sommeren. Det engasjerer leserne. Foto: TV3
Vis mer

Tidlig i sesongen ble det kjent at Nilsen var en av ungdommene som måtte gjemme seg for å berge livet sitt på Utøya den 22. juli i 2011. Det har hun hele tida valgt å være åpen om, fordi hun mener det er best å være ærlig.

22-åringens blogg har siden deltakelsen i TV3-realityen fått flere lesere, og i et innlegg søndag ettermiddag tar hun for seg hvordan hun opplevde den grusomme fredagsettermiddagen for snart seks år siden. Den skjebnesvangre dagen, i kombinasjon med at hennes egen far døde på samme tid av året, gjør at hun har et ambivalent forhold til årstiden sommer.

- Velger åpenhet

«For de aller fleste er sommeren den beste årstiden av de alle, men for meg er det annerledes. Jeg elsker sommeren, og det er helt klart min favorittårstid, det er likevel bare så mye som har skjedd», åpner hun det ærlige innlegget med.

Kameraten Sondre Kjøren skulle fylt 23 år fredag den 16. juni, men han rakk bare å bli 17 år gammel. Han var en av de 69 som ble drept på Utøya i 2011, og Nilsen skriver at det gjør denne tida av året vond for henne. 3. juli er det også åtte år siden hun mistet faren sin.

- De vondeste stundene i livet mitt er samlet på to måneder, og minnene kommer tilbake hvert år, sier hun til Dagbladet og fortsetter:

- Jeg er ikke den aller flinkeste til å snakke om følelsene mine, så for meg blir det mye enklere å skrive om det på bloggen. Jeg synes det er litt rart, men det fungerer som terapi for meg. På nettet er det også flere som får det med seg enn om jeg skulle gått rundt og sagt det til hver enkelt jeg er glad i. Det er best å velge åpenhet, forteller hun.


MISTET FAREN: Sofie Nilsen forteller at hun alltid har det tungt om sommeren. Månedene minner hun mest av alt om smerte. Her er hun fotografert sammen med faren, som døde sommeren 2009. Foto: Privat
Vis mer

Får støtte

Nilsen har tidligere jobbet i hjemmetjenesten, og meldte seg på «Paradise Hotel» for opplevelsens skyld. Hun forteller at det ikke er noe spesiell grunn til at hun har valgt å åpne seg om teamet på bloggen.

- Disse månedene er tøffe for meg, og jeg kan like gjerne vise leserne hvordan jeg faktisk har det, sier hun.

Nilsen er kjæreste med «Paradise»-deltaker Morten Botten. De to møttes under innspillingen, og raskt oppsto det varme følelser mellom dem. Hun forteller at det er mye trøst å hente i ham når hun har behov for det.

- Han er der hvis jeg trenger ham, og det er fint. Han er alltid støttende, forteller 22-åringen.

Hun forteller til Dagbladet at hun generelt sett får positive tilbakemeldinger på innlegg omhandlende de sterke historiene.

- Jeg synes det er fint. Man hjelper jo på mange måter dem der ute som sliter med lignende ting. Det betyr mye å få den muligheten, sier hun.

«Selv om jeg stort sett er lykkelig, og har mange grunner til å smile. Så er det dager som dette der det bare gjør vondt. Det gjør vondt å føle på, og det gjør vondt å vite. Sannheten sårer like mye hver eneste gang»., avslutter bloggeren innlegget.

Roser i vannet

Det er bare en drøy måned til det er seks år siden terrorangrepene i Oslo og på Utøya. Nilsen har tidligere vært åpen om at opplevelsen har gjort henne sterkere, selv om det hele tida har vært tøft.

- Det hele startet med at vi hørte skuddene, og så fikk vi høre at det var en politimann som skjøt. Da ble vi geleidet inn i huset. Jeg ville ikke gå inn dit, for jeg hadde nettopp hørt om bomben i Oslo, og da tenkte jeg at det dummeste man kunne gjøre var å gå inn i et hus. Skudd høres veldig annerledes ut i virkeligheten enn hva man hører på film, har hun tidligere uttalt.

På seksårsdagen, som faller på en lørdag, skal hun ha en egen, liten markering.

- Den dagen er tøff, og kanskje spesielt fordi det er en nasjonal hendelse. Hvis man ikke vil lese om det, må man holde seg unna nettet og sosiale medier hele dagen. Det er vanskelig, sier hun og fortsetter:

- Jeg skal egentlig bare prøve å ha det gøy. Prøve å tenke på noe annet. Jeg skal også legge noen roser på sjøen, men utover det blir det ingen spesiell markering, avslutter hun.

Monday, June 19th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments