Slik reagerte Guardiola da ydmykelsen var et faktum: – De er i alvorlig trøbbel

• Everton – Manchester City 4-0 (1-0)

(Dagbladet): Etter en drømmestart på sesongen, går Pep Guardiolas mannskap gjennom en tøff periode.

City har gått fra ligaledelse til at det nå er ti poeng opp til serieleder Chelsea. Akkurat nå ligger laget på femteplass – men det er bare tre poeng opp til Tottenham på andreplass.

Laget fra den blå delen av Manchester sliter med mye baklengsmål og tre tap på de sju siste Premier League-kampene.

- I trøbbel

Den spanske manageren skaffet seg heller neppe noen nye venner da han leverte et bisart intervju etterfulgt av beskjeden om at managerkarrieren er på vei mot slutten etter seieren mot Burnley 2. januar.

Og i dag ble det en ny tung dag for Manchester City.

1-0. Lukaku feirer.  Foto: NTB scanpix
Vis mer

- De er i alvorlig trøbbel, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad, og refererte til tabellsituasjonen.

- Pep Guardiola har mye han skal jobbe med før Tottenham kommer på besøk neste uka, uttalte Ståle Solbakken i TV 2-studioet.

Kanskje ikke så rart at Pep Guardiola reagerte med å gjemme hodet i hånda.

- Han greier ikke å skjule frustrasjonen. Han bruker de siste fem minuttene på fjerdedommeren. som regel står han mye opp og dikterer spiller, kommenterer alt som skjer og lever med. Men etter 0-2 satt han passivt og kikket på. Det er et dårlig signal å gi til spillerne, fortsatte Solbakken.

Nytt slag

Romelu Lukaku sendte Everton i ledelsen etter halvtimen var spilt. Da hadde City vært det beste laget.

Den andre omgangen var bare to minutter gammel da belgieren Kevin Mirallas doblet ledelsen for blåtrøyene, som fikk tid til å sikte og lade kanonen innenfor 16-meteren.

2-0: Kevin Mirallas sender en ny suser bak Bravo. Foto: NTB scanpix
Vis mer

En som aldri kommer til å glemme kveldens kamp, er Evertons midtbanespiller Tom Davies.

Den lokale 18-åringen leverte et vanvittig raid da han scoret sitt første mål for klubben han har spilt i siden 2008 – da var han elleve år gammel.

Nysignerte Ademola Lookman gjorde ydmykelsen komplett da han banket inn 4-0 på overtid i debuten. 19-åringen viste seg fram umiddelbart.

Det var Evertons store kveld.

EN KVELD HAN ALDRI GLEMMER: Tom Davies scoret sitt første mål for Everton. Foto: NTB Scanpix