Skrekkrekka fortsetter for Hegerberg og Norge mot USA

• Norge – USA 0-1 (0-0)

SANDEFJORD (Dagbladet): De norske fotballjentene tapte 0-1 mot de regjerende verdensmesterne USA i en privatlandskamp.

Christen Press satte inn vinnermålet etter 60 minutter der det norske forsvaret ble fraløpt foran 3886 tilskuere på Komplett Arena i Vestfold.

Og USA er nemlig blitt en slags skrekkmotstander for de norske jentene. Ni år er gått siden forrige seier og Norge står med seks strake tap.

Norge har ikke slått USA i en offisiell landskamp siden august 2008. Den kampen endte 2-0. De tidligere kampene har endt med knepne tap: 2-1, 2-1, 2-0, 2-1 og 1-0. Og igjen var USA ett hakk for gode.

Det amerikanske laget vant VM i 2015 og regnes blant verdens aller beste, men har i likhet med Norge vært gjennom et generasjonsskifte og kom til Sandefjord med en rekke ferske spillere.

SCORET: USA feirer scoringen til Christen Press. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Vis mer

EM-test

For Norges del var dette den nest siste landskampen før sommerens fotball-EM. Bare generalprøven mot Frankrike 11. juli gjenstår før EM-starten mot Nederland fem dager seinere.

Den ferske landslagssjefen Martin Sjögren fra Sverige ledet Norge for åttende gang. Statistikken fra de sju første kampene viser fire seire, én uavgjort og to tap.

EM-sluttspillet spilles i Nederland i sommer og Norge er i gruppe med Danmark, Belgia og Nederland. Første kamp er mot Nederland 16. juli.

Sjansefattig

Landslagssjefen fikk se et norsk lag som slet litt foran motstandermålet.

Norge spilte seg til en fin mulighet etter 22 minutter. Fotballjentene kontret og duoen Hegerberg/Graham Hansen kombinerte fint, der sistnevnte var nære å skli ballen mot mål fra bare to-tre meter.

Graham Hansen var også nære direkte fra et hjørnespark etter 39 minutter. Wolfsburg-proffen slo hardt inn på første stolpe og bare en våken USA-keeper Alyssa Naeher reddet på streken.

Til pause var stillingen 0-0 etter en omgang der USA kanskje var best, men Norge hadde de største sjansene.

I metallet

Norge hang bra med også i starten av 2. omgang, men etter 60 minutter glapp det i forsvarsleddet. En lang ball i bakrommet ble fanget opp av Christen Press som satte ballen i mål mellom beina på keeper Ingrid Hjelmseth.

Caroline Graham Hansen var Norges farligste angrepsvåpen i jakten på utlikning og hun hadde en ny stor sjanse med et kvarter igjen av kampen. Et innlegg holdt på å snike seg i mål, men traff tverrliggeren.

Men jakten på scoring ble forgjeves for det norske laget. Norge skapte flere nesten-sjanser uten å lykkes – og gikk dermed målløse av banen. Ingen av de norske angrepsspillerne hadde en superdag på jobb.

Slik startet Norge (4-3-1-2): Ingrid Hjelmseth – Ingrid Moe Wold, Maren Mjelde (kaptein), Nora Holstad Berge, Elise Thorsnes – Ingvild Isaksen, Andrine Hegerberg, Ingrid Spord – Caroline Graham Hansen – Emilie Haavi, Ada Hegerberg.

PS: EM-troppen tas ut i slutten av juni.