«Skjønnheten og udyret»-stjerna slår tilbake mot homokritikken

(Dagbladet): I forrige uke avslørte «Skjønnheten og udyret»-regissør Bill Condon at filmen, for første gang i Disneys historie, vil vise et eksklusivt homofilt øyeblikk.

Det er LeFou, spilt av Josh Gad, som blir stjernen i parallellhistorien hvor han finner ut av sin egen seksualitet. Historien involverer også Gaston, rivalen til prins Adam, som spilles av Luke Evans.

- Det skjer noe på slutten som jeg ikke vil avsløre, men det blir et fint, homofilt øyeblikk i en Disney-film, sa Condon.


VARME FØLELSER: Josh Gad (til venstre) spiller LeFou i «Skjønnheten og udyret». Karakteren hans utvikler varme følelser for Gaston, spilt av Luke Evans. Her tar kollegene en selfie på den røde løperen i Los Angeles tidligere denne måneden. Foto: Mario Anzuoni / Reuters / NTB Scanpix
Vis mer

Ikke alle har tatt nyheten godt imot. BBC skrev i helga at Russland vurderer å forby filmen da den inneholder «homo-propaganda», som er ulovlig i landet.

En kino i Alabama i USA har sågar tatt «Skjønnheten og udyret» av plakaten på grunn av filmens homo-innhold, skriver Variety.

Slår tilbake

I et intervju med People slår Josh Gad tilbake mot kritikken som har møtt det – i Disney-sammenheng – banebrytende grepet.

- Filmen handler om samhold og aldri å skue hunden på hårene. Det handler også om å gå i dybden og forstå at man ikke skal være redd for ting man ikke forstår eller folk som ser litt annerledes ut, sier skuespilleren til nettstedet.

Gad har forøvrig fått ros fra regissør Condon for sin rolletolkning av LeFou, som ifølge ham er en karakter som er på vei til å forstå sine egne følelser.


KAMERATER: – LeFou ønsker den ene dagen å være Gaston, mens han den andre dagen ønsker å kysse ham, sier regissør Bill Condon om utviklinga av Josh Gads karakter. Foto: Disney
Vis mer

Latterliggjør kritikken

Avsløringa om et homofilt øyeblikk i storfilmen har på langt nær bare skapt kontrovers. Disney har også høstet mange verbale klapp på skuldra for å vise andre relasjoner enn heterofile.


- Vi synes det er viktig og positivt at barn får ulike rollemodeller å se opp til, sa Arne Andreas Opheim, kommunikasjonsrådgiver i FRI, Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, til Dagbladet i forrige uke.

- Disney er en stor aktør som setter mye av tonen for hvilke heltekarakterer barn og unge ser opp til, la han til.

Enkelte har brukt humor som angrep mot de negative reaksjonene etter homo-romansen, skriver Independent.

Blant annet blir det påpekt at det er en aaanelse hyklersk å omfavne en romanse mellom en kvinne og en monster-figur med horn, og samtidig ta avstand fra en romanse mellom to mennesker som tilfeldigvis er menn.

Tuesday, March 7th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments