Skandalestjerna skulle ikke la dop og damer påvirke karrieren. Så falt han pladask for flere av verdens mest berømte kvinner

(Dagbladet): Mandag 8. mai entrer sangstjernen John Mayer (39) scenen i Oslo Spektrum.

39-åringen, som spenner over sjangere som pop, blues, jazz, country og blues, solgte sist ut Spektrum i 2013, med blandede kritikker fra Dagbladet.

Men selv om Mayer har vunnet sju Grammy-priser og en rekke andre utmerkelser gjennom sin karriere på nesten 20 år, er det ofte andre ting han skaper overskrifter for.

Prisvinnende artist

John Clayton Mayer ble født 16. oktober 1977 i Bridgeport, Connecticut, som en av tre brødre. Begge foreldrene, Richard og Margaret, var lærere.

I 1997 begynte han på privatskolen Berklee College of Music, men sluttet etter to semestre, og sammen med kameraten Clay Cook, flyttet han til Atlanta og startet gruppa LoFi Masters.

Det tok imidlertid ikke lang tid før folk på nettet begynte å legge merke til Mayer, og i 2000 ble han signert av Aware Records, etter en opptreden på musikkfestivalen SXSW.

Året etter ga han ut sitt første studioalbum «Room for Squares», som sikret ham hans første Grammy-pris i kategorien «beste mannlige popvokal» for låta «Your Body Is a Wonderland».

Forrige måned ga artisten ut sitt sjuende album.


ENORM SUKSESS: John Mayer har solgt over 20 millioner album verden over, og er spesielt kjent for sitt talent på gitar. Foto: NTB scanpix 
Vis mer

- Dop for meg

Tidlig i karrieren uttrykte Mayer at han ønsket å holde seg langt unna alkohol, dop, røde løpere, å date kjendiser og andre ting som kunne påvirke fokuset på musikken.

I et intervju med Rolling Stone i 2006 innrømmet han imidlertid bruk av marijuana, og sangeren ble et fast inventar på flere nattklubber. Ikke lenge etter innledet han også et forhold med popstjerna Jessica Simpson (36).

Han fikk mye oppmerksomhet for sine svært pikante beskrivelser om forholdet under et intervju med Playboy i 2010.

- Den jenta, for meg, er dop. Og dop er ikke bra for deg om du tar for mye. Ja, den jenta er som crack-kokain for meg. Seksuelt, var det vilt. Det er alt jeg trenger å si, sa han og fortsatte:

- Det er mennesker ute i verden som har kraften til å forandre verdiene dine. Har du noen gang vært med en jente som fikk deg til å ville gi slipp på alt? Har du noen gang sagt: «Jeg vil slutte alt i livet og bare snorte deg. Om det koster meg 90 000 kroner for å ligge med deg, ville jeg solgt alle tingene mine», sa han.

Playboy-intervjuet ble gjenstand for en rekke diskusjoner, etter at Mayer også kom med uttalelser mange anså som rasistiske.

Da reporteren spurte ham om fargede kvinner kaster seg på ham, svarte han at selv om hjertet hans er åpen for alle, foretrekker penisen hans hvite kvinner.

- Jeg skal begynne å ikke tenke på pi**en min når jeg dater, sa han, og forsvarte at han tiltrekkes av flere fargede kvinner.


STJERNEPAR: Jennifer Aniston og John Mayer var i et turbulent forhold fra 2008 til 2009.. Foto: NTB scanpix
Vis mer

- Jeg har alltid tenkt at Holly Robinson Peete er nydelig. Hver eneste hvite mann elsker Hilary fra «The Fresh Prince of Bel-Air». Og Kerry Washington. Hun er superheit og også like gal som en hvit kvinne. Kerry Washington vil knuse hjertet ditt som en hvit kvinne, sa han.

Profilerte forhold

I et Rolling Stone-intervju samme året, delte han også flere tanker om forholdet han hadde med filmstjerna Jennifer Aniston (48). De var sammen i rundt et år fra 2008.

«Jen-John» var et av Hollywoods heiteste par på den tida, og ble avbildet uansett hvor de gikk.

Ryktene sa at Aniston dumpet Mayer fordi han var for opphengt i sosiale medier, deriblant Twitter.

- Det var ikke helt sant, men det var tydelig et problem. Hennes gjennombrudd skjedde før Twitter og TMZ (kjendisnettsted, jour.anm). Jeg tror hun ønsket at ting skulle gå tilbake til slik det var i 1998, sa han i intervjuet.

Bruddet beskrev han som et av de vanskeligste hendelsene i livet sitt.

- Det var et dypt forhold. Har du noen gang elsket noen, men måtte avslutte det på grunn av livet? (…) Jeg kommer alltid til å være lei meg for at det ikke varte. På noen måter skulle jeg ønske at jeg kunne være med henne, sa han året etter bruddet.

39-åringen har også vært sammen med stjerner som Taylor Swift (27), Jennifer Love Hewitt (37) og Katy Perry (32).

Sistnevnte stjerne var han sammen med fra 2012 til 2014 – av og på, vel og merke.

Forholdet fikk spalteplass verden rundt, og Perry har tidligere røpet til motebladet Vogue at hun mener at eksen har en mørk side.

- Alt jeg kan si om forholdet er at han har et vakkert sinn. Et vakkert sinn og en plaget sjel. Jeg må finne ut hvorfor jeg alltid tiltrekkes av slike skadede fugler, sa hun.


GIKK HVER TIL SITT: John Mayer og Katy Perry møttes i 2012, kort tid etter Perrys brudd med ektemannen, Russell Brand. Foto: NTB scanpix
Vis mer

Pause fra rampelyset

På et tidspunkt fikk John Mayer mer oppmerksomhet for sine kjendisforhold, kontroversielle uttalelser og livlige livsstil enn for musikken, noe som førte til at han valgte å trekke seg tilbake fra rampelyset.

Mayer pakket sakene og la fest og vakre kvinner på hylla. Han flyttet til roligere omgivelser i Montana, vokste ut håret og skrev to album, «Born and Raised» som kom ut i 2012 og «Paradise Valley», som ble utgitt året etter.

Under et intervju med Ellen DeGeneres i 2012, utdypet han hvorfor han brått bestemte seg for å skygge banen.

Han trakk spesielt fram de to omtalte intervjuene fra 2010.

- Jeg mistet hodet en liten stund og jeg gjorde noen dumme intervjuer, som vekket meg opp litt. Det var et voldelig krasj til det å bli voksen. I noen år handlet det om å finne ut av ting, og jeg er glad for at jeg tok en pause. Jeg tenkte: «Nei, idiot. Forsvinn og bli 33 og 34 år i stedet for å oppføre deg som en 28-åring i fire år», sa han, ifølge Entertainment Weekly.


LANGT HÅR: John Mayer flyttet ikke bare vekk fra en travel og stjernespekket hverdag i Los Angeles, men også utseendet fikk en forandring. Foto: NTB scanpix
Vis mer

En ny start

I 2014 innså han at han ønsket en ny start i karrieren, sier han i et nytt intervju med New York Times. Det var da han skrev albumet «The Search for Everything», som kom ut forrige måned.

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments