Sjokkseier da Bø misset på siste skudd

HOCHFILZEN (Dagbladet): Amerikanske Lowell Bailey (35) tok en sensasjonell gullmedalje i dagens 20 km i VM i skiskyting. Han gikk inn til tiden 48.07.4. Tsjekkiske Ondrej Moravec tok sølv, mens franske Martin Fourcade tok bronse, tross to bom. Bailey la ikke noe skjul på hva et VM-gull betød for han.

- Dette var overraskende. Klart jeg er overrasket over at han vinner, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet

- Dreams come true, sa NRKs Torgeir Bjørn da den smørblide amerikaneren gikk opp på podiet med både kone og barn på slep.

Johannes Thingnes Bø ble Norges beste med en åttendeplass. Bø var ufattelig nære medalje, men bommet på sitt siste og avgjørende skudd for dagen. Lars Helge Birkeland tok en imponerende niendeplass.

Siste skudd avgjørende

Emil Hegle Svendsen var andre mann ut for Norge, men etter tre tilleggsminutter på de tre første skytingene var løpet over for Svendsen.

Det var derimot Bø det skulle handle om for Norge.

Veteranen Ole Einar Bjørndalen og den yngre Johannes Thingnes Bø gikk inn til første liggende sammen, og begge skjøt fullt hus.

På andre skyting klarte derimot ikke Bjørndalen å holde følge med Bø. Et tilleggsminutt ble det på 43-åringen, mens Bø igjen skjøt feilfritt.

Ved tredje skyting ble det én bom på Bø, men med rask tid på langrenn var det fortsatt muligheter for å ta igjen tiden til daværende leder Moravec ved feilfri skyting på siste liggende. Samtidig ble det to nye tilleggsminutter på Bjørndalen.

Bø skjøt ned de fire første blinkene i rekordhøyt tempo, men med sitt 20. skudd for dagen, bommet gutten fra Stryn.

- Det var en offensiv serie, kanskje han skulle kjørt en plan B på siste skuddet, sa NRK-ekspert Ola Lunde.

Bø gikk til slutt inn 1.11.9 minutter bak gullvinner Bailey.

Fantastisk skyting av Birkeland

Lars Helge Birkeland ble tatt igjen av Martin Fourcade før første liggende, men der Birkeland skjøt fullt hus, bommet den ellers solide franskmannen én gang. En god start for Norges første mann ut.

På første liggende smalt Birkeland til med nok et fullt hus i raskt tempo. Denne gangen gjorde Fourcade derimot heller ingen feil.

- Birkeland går fornuftig i løypa og er rolig på standplass, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn om Birkelands prestasjon etter hans andre skyting.

På andre liggende bommet Fourcade igjen, men denne gangen måtte også Birkeland ta et tilleggsminutt.

Birkeland gjorde i likhet med Fourcade ingen feil på siste stående. Et solid renn av Birkeland, selv om farta ikke var høy nok til medaljeplassering. Han gikk inn 1.14 minutter bak Bailey.

Emil Hegle Svendsen kom på 27. plass etter totalt tre bom, mens Bjørndalen avsluttet på 47. plass med fire bom.

Strålende forhold

Akkurat som i går var det strålende forhold og sol i VM-byen Hochfilzen for herrene på dagens øvelse. Det var rundt 5 grader i lufta og lite vind.

De norske herrene har hatt en solid åpning på VM. Johannes Thingnes Bø tok sølv på sprinten og jaktstarten før dagens 20-kilometer. Ole Einar Bjørndalen sto med bronse fra jaktstarten.

For Emil Hegle Svendsen har det vært en litt turbulent åpning etter at han kollapset i målområdet etter sprinten lørdag. I dag var han derimot tilbake etter fire dagers hvile.

God historikk

Historisk sett er normaldistansen 20 kilometer en fin øvelse sett med norske øyne, men det er er ingen favoritt for Johannes Thingnes Bø. Han har én pallplass på normaldistansen i løpet av karrieren. Den kom i Östersund tidligere denne sesongen. I VM for ett år siden ble han nummer fire.

Ole Einar Bjørndalen har 20-kilometeren som en liten joker. I verdenscuprennet i Anterselva denne sesongen ble han nummer fire. I Östersund tidlig denne sesongen ble han nummer fem.

Bjørndalen har OL-gull fra 2002, og VM-gull fra 2009 på distansen.

Emil Hegle Svendsen har både OL-gull (2010 i Vancouver) og VM-gull (Östersund 2008) på distansen – men det har ikke vært noen lykkeøvelse de siste sesongene. I Oslo-VM i fjor ble Svendsen nummer 32.

Thursday, February 16th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments