Shoppingsjokk på «Luksusfellen»: Doblet gjelda med 300 000 kroner

Nina Lillemark Pettersen (40) fikk et realt shoppingsjokk, etter å ha fått besøk av «Luksusfellen»-ekspertene Hallgeir Kvadsheim (46) og Robert Spear (41).

Når de i onsdagens episode av TV3-programmet går gjennom hennes gjeld, oppdager de at hun har doblet den i rekordfart.

40-åringens foreldre står som kausjonister for deler av gjelda, og risikerer å måtte ta mye av regninga.


TÅREVÅTT: Det ble en tårevåt affære for Nina Lillemark Pettersen å delta på «Luksusfellen». Foto: TV3

Vis mer

Klær og interiør

- Du skyldte 400 000 kroner da du tok opp dette kausjonslånet, men det har nå økt til 680 000 kroner. Den dagen du ikke klarer å betale de andre lånene dine vil det gå ut over dine foreldre, og de må gå inn å dekke kausjonslånet, sier Hallgeir Kvadsheim i programmet.

Lillemark Pettersen er bosatt i Steinkjer sammen med sønnen sin, og jobber som renholdsarbeider.

Hun innrømmer selv at mesteparten av pengene går til innkjøp av klær og interiør så fort lønningen har kommet inn på konto. Det beskriver hun som et energirush.

Til Seoghør.no forteller Lillemark Pettersen at var skummelt å være med på «Luksusfellen».

- Det var veldig skummelt, tøft og hardt, men de var jo veldig greie og forståelsesfulle. Jeg hadde forventa at de skulle være hardere, og jeg har lært kjempemye om økonomi etter «Luksusfellen», og folkene rundt meg har vært veldig forståelsesfulle og støttende.

Tok opp lån for å betale gjeld

Hallgeir Kvadsheim blir fort klar over hennes shoppingvaner når han går igjennom tingene i huset til Lillemark Pettersen.

- Jeg tror du forstår at situasjonen er alvorlig, men ikke hvor alvorlig den er. Jeg tror heller ikke du forstår hvordan du har havnet her, sier han.


FIKK HJELP: Det var shopping som var Lillemark Pettersens store utgift. Dette hjalp psykolog Robert Spear og Økonom Hallgeir Kvadsheim henne med å få på plass. Foto: TV3
Vis mer

Men det er først når hun blir konfrontert med en full oversikt over sin økonomi, at hun virkelig tar gjeldsproblemene innover seg.

Fordi hun har tatt opp forbrukslån for å betale ned kredittkortgjeld, har gjelden økt enda mer.

- Jeg har jo aldri fått til noe. Jeg har ikke vist hva jeg ville bli når jeg ble stor, jeg har ikke utdanning, jeg har ikke fullført noe, svarer en fortvilet Lillemark Pettersen.

Solgte unna eiendeler

For å få økonomien på rett vei valgte hun å selge eiendeler, det er noe som har gitt effekt. Nå planlegger Lillemark Pettersen å selge flere ting.

- Jeg vil ha et nytt loppemarked til våren om jeg finner nok ting å selge. Jeg har jo flyttet og da finner man jo ofte ting man kan selge. Så der kan det jo komme inn litt penger. Jeg har også slutta å røyke. Det har jo vært en utgift, sier hun til Seoghør.no.

- Hvordan går det i dag?

- Det blir veldig spennende framover. Det budsjettet de har satt opp er jo beregnet en full stilling, og jeg har jo ikke noe fast stilling. Jeg har vikariater og tilkalling-stillinger, men jeg tror og håper at det skal gå bra. Jeg er ganske bestemt på at det skal gå, så tida får vise, sier hun.

Wednesday, March 8th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments