Shopping, mat og museer: Opplev Amsterdam med disse gårutene

Amsterdam er kanskje en av de hotteste destinasjonene for øyeblikket takket vært byens mangfoldige attraksjoner. I tillegg er hovedstaden i Nederland langt mer intim enn de fleste andre storbyer, noe som gjør den enda mer attraktiv på denne tiden av året! Hvorfor? Fordi hu kommer til lett rundt til fots, og det er slik du får opplevd det beste byen har å by på!

Fra shopping og god mat, til fantastiske museer og verdenskjente kunstnere; KLM har satt sammen de fineste gårutene for deg som vil se byen til fots. Og tro oss det Anbefales! Plutselig kommer du over et hyggelig marked, en mystisk pub med den beste ølen og bygg du aldri har sett maken til.


INTERIØR-SHOPPING: Shoppingmulighetene er mange i Amsterdam, men er du ute etter unikt interiør er Moooi Amsterdam stedet for deg. Foto: Moooi Amsterdam
Vis mer

For shopperen

Dersom det ikke er din første gang i byen – eller du bare må shoppe litt hvor enn du er – vil denne gårtuen bli din faste hver eneste gang du venter tilbake. Alt fra rimeligere klær og sko, til design kupp, til tilbehør, kunst og vakker interiør du bare kan drømme om å finne her hjemme; denne gåturen vil ta deg fra A-Å og vise deg all type shopping Amsterdam har å by på!

Klikk på destinasjonene eller på hele ruten nederst for å se dem i Google-Maps.

1) Haarlemmerstraat (shoppinggate)

2) Moooi Amsterdam

3) Nine Streets

4) Droog

5) Pieter Cornelisz Hooftstraat


MAT OG DRIKKE: Er det fint vær neste gang du skal til Amsterdam må du ta turen innom Waterkant for litt god mat og drikke! Foto: Waterkant
Vis mer

Se den samlede ruten her!

For mat- og drikkeentusiasten

Etter en lang shoppingrunde er det ingenting som en god kaffe-, lunsj- eller middagspause; og er det noe Amsterdam virkelig kan by på, så er det godt påfyll!

Byen er stappfull av koselige kafeer, topp restauranter, barer og puber – noe for et hvert tidspunkt og en hver smak. Men er det en ting du ikke må gå glipp av før du setter deg på flyet hjem igjen, er den å ta en sikkelig øl på en av de mange typiske Nederlandske “Bruin kaféene ‘ (brune barer). Her serveres det masse god øl fra merker som Heineken og Amstel, i tillegg til mindre lokale bryggerier. Og det beste er; du får dem til en god penge!

Er du derimot ikke helt på øl-siden, men heller på jakt etter et typisk “nederlandsk måltid” bør du se etter skilter som sier: “bitter” – stekte kjøttboller servert med sennep – eller “broodje Haring” – en form for sildsmørbrød.

1) Roest amsterdam

2) Waterkant

3) De School

4) Westergasfabriek

5) Sugarfactory

Se den samlede ruten her!


KUNST: Moco museet er et av flere ‘must-see’ museer i Amsterdam. Foto: Moco Museet
Vis mer

For den kunstinteresserte

Etter en forfriskende øl eller et mettende måltid er man klar for å rusle videre, og er man først i “kunstnernes by” er det minste man kan gjøre å stikke innom et museum eller to – og det er virkelig verdt det. Med sine mange verdenskjente kunstnere er Nederland, og spesielt Amsterdam, blitt kjent som en av de viktigste kunstbyene i Europa.

Vincent van Gogh, Piet Mondrian og Karel Appel og Constant Nieuwenhuys er kun et par av de mange internasjonale kunstikonene byen har by på. På Rijksmuseum, Stedelijk Museum og Van Gogh-museet finner du verk av de største nederlandske kunstnerne, men Amsterdams enorme museumutvalg stopper ikke der. Det er over 50 museer i byen der Anne Frank House, Filmmuseet EYE-museet og FOAM – det fotografiske museum virkelig er verdt å få med seg.

Og enda bedre: På flere av disse museene kan du komme inn gratis, ved å investere i den såkalte Amsterdam sneaker! Denne freshe sneakersen er laget nettopp for lange gåturer og gir tilgang til en rekke museer og attraksjoner i byen!

Skoene kan kjøpes via eBay, og med skoen følger også en tur til Amsterdam med KLM. I tillegg går pengene fra auksjonen direkte til UNICEF. Dersom du derimot allerede har bestilt tur med KLM kan du vinne et par sko ved å konkurrere med en begrunnelse på kampanjesiden.

1) Stedelijk Museum

2) Moco museum

3) Rijksmuseum

4) Foam Photography Museum

5) EYE Film museum

Se den samlede ruten her!

Les mer om Amsterdam sneakers-prosjektet på amsterdamsneaker.klm.com eller bestille reiser direkte på klm.com.

Friday, March 17th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments