Sevilla fortsetter storformen: Vant byderbyet

Sevilla fortsetter storformen i La Liga. Lørdag vendte den spanske serietoeren til 2-1-seier i derbyoppgjøret borte mot Betis.

Den danske venstrebacken Riza Durmisi ga Betis ledelsen på et direkte frispark ni minutter før pause, men det skulle ikke holde til poeng.

Gabriel Mercado headet inn Sevillas utligning etter en snau time, mens Vicente Iborra scoret vinnermålet kvarteret før slutt.

Sevilla jakter Real Madrid på tabelltoppen, men i første omgang lignet gjestene lite på et topplag. Formsvake Betis kjørte kampen. Bildet endret seg etter pause.

Etter 24 serierunder står Sevilla med 52 poeng. Det er like mange som Real Madrid, som har to kamper mindre spilt. Hovedstadslaget har en vrien bortekamp mot Villarreal søndag.

Betis ligger på 15.-plass. Laget er uten seier på sine seks siste seriekamper.

Ned på jorda

Tidligere lørdag gikk Valencia på et 1-2-tap borte mot Alavés. Nederlaget kom få dager etter at laget sloReal Madrid 2-1 på eget gress.

Carlos Soler ga riktignok Valencia ledelsen etter 70 minutter, men en sterk sluttspurt fra hjemmelaget sørget for at poengene ble igjen iAlavés.

Ibai Gómez utlignet til 1-1 etter 78 minutter før Aleksandar Katai fullførte snuoperasjonen med sin 2-1-scoring i det 86. minutt.

Midt på tabellen

Like etter scoringen fikk gjestenes Fabián Orellana marsjordre etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort for dagen.

Resultatet gjør at Valencia ligger på 13.-plass med 26 poeng, mens Alavés klatret til tiendeplass. Opprykkslaget har plukket 33 poeng.

Leganés slo til med 4-0-seier hjemme mot Deportivo La Coruña.