Semb svarte på det landslagssjefen tiet om. Dette var det egentlige EM-målet

APELDOORN (Dagbladet): Sommerens store fotballhøydepunkt endte i en gedigen nedtur. De norske fotballkvinnene tapte tre strake kamper og røk ut i gruppespillet uten å score ett eneste mål.

Landslagssjef Martin Sjögren fortalte til pressen dagen derpå at han er skuffet og at EM-innsatsen skal evalueres. Svensken forteller også at landslaget dro til EM uten et spesielt resultatmål.

Men Toppfotballsjef i Norges Fotballforbund (NFF), Nils Johan Semb, er mer klar i sin tale om de norske målsetningene.

- Vi har hatt et resultatkrav innad. Vi ønsket å gå til kvartfinale, men vi har ikke de kvalitetene som skal til for å gå videre, sier Semb til Dagbladet og øvrig norsk presse ved Norges treningsfelt i Apeldoorn.

Krav

Norge sleit i alle de tre gruppespillkampene mot Nederland, Belgia og Danmark. I løpet av de to første kampene ble det knapt skapt en målsjanse.

- Var det dette (spillet) dere ønsket da Sjögren ble ansatt?

- Nei. Landslagsfotball handler om å skape resultater. Det handler om å skape sjanser og å vinne fotballkamper. Vi har ikke fått de resultatene vi ønsket og håpet på, sier Semb.

Sjögren har ledet Norge i et drøyt halvår. Semb fortsetter:

- Vi så vi ville få utfordringer på kort sikt da Martin (Sjögren) ble ansatt. Dette fordi flere spillere har gitt seg og det har vært store utskiftninger i laget, sier Semb, som sikter til Lene Mykjåland, Isabell Herlovsen og Marita Skammelsrud Lund som alle har lagt opp eller sagt nei til landslaget.

Spår endringer

Landslagssjef Martin Sjögren holdt en pressekonferansen der han forsvarte sin ballbesittende spillestil. Semb var derimot klar på at det vil komme endringer i tiden som kommer.

- Vi har tro på det vi gjør, sier Sjögren.

Toppfotballsjef Semb – som møtte pressen noen minutter etter Sjögren – var mer konkret om framtida.

- Det vil overraske meg veldig om en analyse av EM ikke fører til endringer. Det tror jeg Martin også mener. Vi har ikke lykkes i EM og det viktigste er å øke effektiviteten. Det innebærer bedre forsvarsspill og et bedre angrepsspill. Vi må spesielt se på hvordan vi kan bli «tightere» (tettere) i forsvaret. Norge slipper inn for enkle mål, sier Semb.

VM-kvalik

Allerede 15. september starter ny VM-kvalifisering mot Nord-Irland. Norge er i en tøff gruppe der Nederland må kalles favoritt.

- Vi må gjøre en grundig evaluering på det vi har gjort og se på hvordan vi kan gjøre ting bedre. Vi har ikke god tid og starter med treningskamper allerede i september. Da må vi glemme mesterskapet og ta lærdom av det vi har gjort, sier Sjögren.

- Føler du at spillerne har tillitt og tro på din spillestil og taktikk? spør Dagbladet.

- Vi har fått bra respons fra spillerne. Vi tror på det vi gjør, men dette blir noe vi må evaluere etter EM.

- Føler du at du har full tillitt i spillergruppa?

- Ja, absolutt.

Tuesday, July 25th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments