Saúl med mirakelmål da Atlético slo Leverkusen

Atlético Madrid kom best fra det i den første åttedelsfinalen i mesterligaen mot tyske Leverkusen og vant 4-2.

Det skulle bli et spennende og noe overraskende et målrikt oppgjør på Bay Arena.

Diego Simeones menn var ikke nådige mot hjemmelaget i 1. omgang. Det var relativt jevnt det første kvarteret, men så slo fjorårets tapende finalist til.

Først satte Saúl Ñíguez inn et vakkert 1-0 da han vendte bort et par motstandere før han banket ballen i nettet

Åtte minutter senere kom gjestene på en giftig og ikke minst effektiv kontring. Kévin Gameiro fant til slutt Antoine Griezmann, og den franske superstjernen fikk det lett med å gjøre 2-0.

Hjemmelaget skapte en del, men Simeones menn fikk kampen akkurat dit de ville. De kontrollerte bakover og satset på kontringer.

Mot slutten av omgangen satte hjemmelaget inn en liten spurt, men fikk ikke uttelling. Leverkusen ble sannsynligvis snytt for en straffe da Javier “Chicharito” Hernandez gikk i bakken. Den skotske dommeren fikk derimot ikke med seg episoden og lot være å blåse for straffe.

Kampen fikk derimot nytt liv da Leverkusen endelig klarte å få ballen i mål. Benjamin Hendrichs fant Karim Bellarabi inne i feltet, og han fikk styrt ballen i mål til 1-2.

Leverkusen-backen Aleksandar Dragovic hadde en klønete inngripen i duell med Kévin Gameiro på dødlinjen like utenfor 16-meteren. Han tok helt klart tak i skulderen på sin motspiller. Forseelsen startet utenfor 16-meteren, men spilleren falt innenfor slik at straffen kan forsvarers.

Gameiro tok selv straffen og scoret sikkert til 3-1.

Atletico er ikke kjent for å slippe til motstanderne lett, men den statistikken fikk en ripe i lakken. Det var nærmest en gavepakke da hjemmelaget reduserte til 2-3. Atletico-stopperen Stefan Savic var direkte uheldig da han fikk en retur fra målvakt Miguel Ángel Moyà rett i beina og ballen gikk i mål. Målvaktens inngripen var alt annet enn patent.

Leverkusen forsøkte seg det siste kvarteret. Chicharito var nær ved å sette 3-3-målet, men ballen ble reddet på streken. Ved flere anledninger kom hjemmelagets spillere gjennom på kantene og skapte problemer i motstanderens forsvarsfelt.

Fire minutter før slutt klarte innbytterFernando Torres det kunststykket å heade inn 4-2 med fire forsvarere rundt seg inne i feltet.

Det var Leverkusens første tap på hjemmebane på ti kamper i turneringer i Europa.