Rosenborg valset over Kristiansund: Lord Bendtner og en friskmeldt Pål André Helland sørget for målfest

• Rosenborg–Kristiansund 4-1 (2-0)

(Dagbladet): Serieleder Rosenborg tok i kveld imot Kristiansund på Lerkendal stadion. Og med tre poeng, ble det en best mulig start på høstsesongen for trønderne.

Uglan fra Kristiansund som «tapte» tre poeng hjemme mot Rosenborg i juli. Etter å ha ledet 3-2, helt til Bendtner scoret på overtid, trengte tre poeng for å klatre opp fra kvalikplass.

- Dette er den ultimate utfordringen i norsk fotball, kanskje til og med i skandinavisk fotball, alle odds er imot oss i dag, sa Kristiansund-trener Christian Michelsen til Eurosport før kampen.

Super Helland

Og Kristiansund sin trener fikk rett. Rosenborg som for kun tre dager sin røk ut av Champions Leauge-kvalifiseringen etter det forsmedelige tapet mot Celtic, flekket tenner allerede fra start.

For Pål André Helland som den siste tiden har slitt med skade, var med fra start for trønderne.

Og etter kun 12 minutter, traff ballen nettmaskene.

På et kjapt innkast som så ut til å overrumple Kristiansund, havnet ballen hos Helland som dro seg in i KBK sin sekstenmeter og satte ballen i det nærmeste hjørnet bak Sean McDermott.

- Vi må bare erkjenne at dette er en kamp som både vi og fansen regner med å vinne, sa Pål André Helland til Eurosport før kampen.

Straffe

Rosenborg styrte store deler av den første omgangen. Det var noen livstegn å spore fra Kristiansund, dog ble det ikke uttelling.

Det ble det derimot for Rosenborg. For i det 38. spilleminutt var Helland på farten igjen. Denne gangen ble han revet ned av Aasbakk innenfor 16-meteren, før han fikk løsnet et skudd.

Dommeren var ikke i tvil og blåste for straffe. Den ble tatt av Nicklas Bendtner, som sikkert satte den bak KBK sin sisteskanse.

Med det gikk Rosenborg i garderoben med en ledelse på to mål. Kristiansund lå for øvrig under 2–0 til pause i det forrige oppgjøret mellom de to lagene.

KBK i farta

Og Kristiansund fornektet seg ikke, 13. minutter ut i andre omgang satt ballen i nettmaskene, også for de.

På en god stikker fra Gjertsen havnet ballen hos Daouda Karamoko Bamba. Han klarte å holde unna for RBK-forsvaret og satte ballen sikkert i mål.

Dog viste det seg at opphentingen vi ble vitne til i juli, ikke lot seg gjenta denne augustkvelden.

Lorden fornektet seg ikke

For selv med betraktelig mer gnist en hva som ble vist i første omgang, fikk de ikke hull på RBK-byllen.

Rosenborg på sin side var ikke ferdig med å score mål. I det 76. spilleminutt havnet ballen hos Nicklas Bendtner innenfor Kristiansund sin sekstenmeter. Den danske lorden var sikker i sin sak og satte ballen sikkert i kassa.

Og kun tre minutter seinere var han på farten igjen. Med prov på klassespill sendte han av gårde en gjennombruddspasning som havnet hos Milan Jevtovic.

Serberen svarte med å bredside ballen i mål og økte med det ledelsen til 4–1.

Selv med en siste kraftanstrengelse fra Kristiansund, ble det ikke flere mål i kampen.