Rosenborg slapp med skrekken – klare for kvartfinale i cupen

• Jerv – RBK 1-2

(Dagbladet): RBK er videre til kvartfinalen i NM.

- Vi jobber oss gjennom det etter at de tar ledelsen og viser at vi er det beste laget. Dette er en gjeng som har spilt mindre og som trengte å spille. Jeg synes totalt sett at vi kontrollerer kampen. Vi har mer enn nok sjanser til å avgjøre det tidlig, men vi kommer oss gjennom dette uten å bruke for mange krefter, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Men trønderne trøblet i starten. 1. divisjonslaget Jerv fikk en drømmestart på cupkampen i 4. runde.

På kampens første mulighet – etter 10 minutter – tok Jerv overraskende ledelsen mot Eliteserie-lederne.

Et innlegg fra venstre fant angriper Eirik Haugstad etter 10 minutter. Fra bakre stolpe headet Haugstad i en fin bue og i mål til 1-0.

I forkant av scoringen rotet RBK-forsvarer Jørgen Skjelvik og sleivet ballen videre til Haugstad som scoret med hodet.

1-0: Eirik Haugstad (t.v.) setter inn 1-0 til Jerv. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Vis mer

Våknet

I minuttene etter scoringen tok RBK kommandoen og skapte flere store sjanser. Nærmest var Matthías Vilhjálmsson som på utrolig vis bommet på åpent mål etter 19 minutter.

En medspiller fant RBK-spissen foran målet, men fra halvannen meter gikk ballen over tverrliggeren.

32 minutter var spilt da RBK fant veien til målet. Milan Jevtovic ble spilt fri og kom alene med keeper. Kantspilleren gjorde ingen feil og satte inn 1-1.

Til pause er stillingen 1-1.

RBK-ledelse

RBK startet best etter pause, men brukte 60 minutter på å ta ledelsen.

Et innlegg fra Yann-Erik de Lanlay fant Vilhjálmsson i feltet og islendingen stanget RBK i ledelsen 2-1.

Flere mål ble det ikke i Grimstad. Neste steg i cupen er kvartfinalene, som er berammet til 27. august.

2981 tilskuere

Mål: 1-0 Eirik Haugstad (11), 1-1 Milan Jevtovic (33), 1-2 Matthías Vilhjálmsson (60).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Michael Ogungbaro, Mathias Wichmann, Nils Petter Andersen, Babajide Akintola, Jerv.

Lagene:

Jerv (4-3-3): Øyvind Knutsen – Brice Wembangomo, Glenn Andersen, Nils Petter Andersen, Kristoffer Tønnessen – Mathias Wichmann, Michael Ogungbaro (Andreas Hagen fra 59.), Erixon Danso – Eirik Haugstad (Idé fra 73.), Babajide Akintola, Ulrik Berglann (Jacob Toft fra 86.).

Rosenborg (4-3-3): Arild Østbø – Birger Meling, Jørgen Skjelvik, Johan Lædre Bjørdal, Alex Gersbach – Anders Konradsen, Marius Lundemo, Fredrik Midtsjø – Milan Jevtovic (Jonathan Levi fra 46.), Matthías Vilhjálmsson, Yann-Erik de Lanlay (Mushaga Bakenga fra 73.).

MÅL: Vilhjálmsson setter inn 2-1. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix