Romney fikk råd fra Hillary Clinton og var klar for å bli Trumps utenriksminister

NEW YORK (Dagbladet): Den tidligere republikanske presidentkandidaten og Massachusetts-guvernøren, Mitt Romney, forteller nå at han var klar for å bli utenriksminister for USAs president, Donald Trump. Dette til tross for at han i valgkampen kalte Trump «en svindler og en bedrager».

Han forteller også hvordan han rådførte seg med demokratenes presidentkandidat og tidligere utenriksminister, Hillary Clinton.

På golfbanen

- Jeg snakket med praktisk talt alle tidligere utenriksministere. Jeg snakket med Clinton. Og i hvert tilfelle sa de «Vær så snill å ta jobben dersom du får tilbudet Vi vil veldig gjerne se deg i den posisjonen», fortalte Romney selv fredag under den såkalte E2-konferansen i Utah, ifølge flere amerikanske medier, deriblant CNN og CBS News.

Konferansen, som Romney selv arrangerer, samler mektige mennesker innen næringsliv og politikk på republikansk side for å diskutere amerikansk lederskap.

Romney har gjort det klart at han ikke stemte på Trump, og han jobbet også aktivt for at Republikanerne skulle velge en annen kandidat. Men etter at Trump vant presidentvalget mot Hillary Clinton i november, ble han kontaktet.

- Jeg spilte golf. En venn hadde invitert Ann og meg til Hawaii. Jeg spilte ikke særlig bra, og så ringte telefonen. Det var Mike Pence (nåværende visepresident journ.anm.) som sa: «Presidenten ønsket å vurdere deg som utenriksminister. Vil du komme og møte ham?», fortalte Romney.

Han skal selv ha blitt overasket over henvendelsen.

- Ja, jeg vurderte jobben, og ja, jeg var sjokkert, sier Romney.

Utfra Romneys uttalelser, tyder dette på at han rådførte seg med Hillary Clinton like etter at hun hadde gått på det særdeles smertefulle nederlaget mot Trump.

- Ikke riktig person

Trump og Romney møttes til middag på den meget eksklusive Jean George-restauranten i New York 29. november.

- Jeg hadde takket ja, dersom han hadde spurt meg om å ta jobben, sier Romney.

Samtidig legger han til at den tidligere Exxon-toppsjefen, Rex Tillerson, som fikk jobben til slutt, trolig var et bedre valg for Trump.

- Jeg var nok ikke riktig person til den jobben – delvis på grunn av så langt vi sto fra hverandre. Vi så ting veldig forskjellig i utenrikspolitikken. Jeg syntes den typen åpenhet var svært oppløftende. Dersom han var villig til å ha meg i den posisjonen, ville jeg gjerne ha tatt jobben, sier Romney.

Under E2-konferansen sa også Romney at han hadde vært overraskende fornøyd med Trump-administrasjonen så langt, og at han var enig 70-80 prosent av tida.

- Vi er ikke så langt fra hverandre som jeg fryktet tidligere, sier Romney.

Saturday, June 10th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments