Republikansk politiker og flere ansatte skutt under baseballtrening i USA

(Dagbladet): Flere skudd skal ha blitt avfyrt mot en baseballbane i den amerikanske delstaten Virginia, der amerikanske kongressmedlemmer skal ha trent til en veldedighetskamp.

Ifølge Fox News-reporter Chad Pergram er den republikanske representanten Steve Scalise truffet, i tillegg til flere ansatte. Flere rapporterer om at fem personer er skadd.

Ifølge NBC News skal tilstanden til Scalise være stabil.

- Representant Steve Scalise fra Louisiana, en ekte venn og patriot, ble stygt skadd men vil komme seg helt. Våre tanker er med ham, skriver president Donald Trump på Twitter.

Ifølge Fox-reporteren er det snakk om en mann væpnet med rifle.

Politiet i Alexandria, Virginia, meldte rundt 13.30 norsk tid at de undersøkte meldinger om flere skudd avfyrt. Videre skrev de at ofre ble fraktet til sykehus.

Rundt 14.30 melder politiet at en mistenkt er pågrepet og ikke lenger en trussel.

- 50-100 skudd

- Det ble avfyrt mellom 50-100 skudd, sier den republikanske kandidaten Mo Brooks til CNN.

Han sier videre at det så ut til at Scalise ble skutt i hofta. I tillegg skal to fra kongresspolitiet ha blitt skutt, ifølge Brooks. Brooks opplyser også om at fem personer er skutt.


SKUTT: Innpisker og en av lederne for Republikanerne i Representantenes hus, Steve Scalise, ble skutt under en baseballtrening i Virginia i dag.Foto: AP Photo/Alex Brandon/NTB scanpix
Vis mer

- Jeg ser en rifle. Hører et nytt smell, og hører samtidig Steve Scalise skrike. Han ble skutt, sier Brooks.

Senator Rand Paul sto i utslagsburet og så Scalise ble skutt. Han sier til TV-kanalen MSNBC at 50-60 skudd ble avfyrt, og at Scalise forsøkte å dra seg bortover på bakken etter at skuddene ble avfyrt.

Jeff Blake, senator fra Arizona, var en av dem til stede på baseballbanen. Han skal ha plukket opp Scalises telefon og ringt kona hans like etter skytingen.

- Vi gjemte oss etter omkring 50 skudd var avfyrt, sier han til CBS.

Ifølge ham ble minst to av Scalises sikkerhetsfolk skutt i angrepet.

- Presidenten opplyst

Pressetalsmann for Det hvite hus, Sean Spicer, sier både president Trump og visepresident Mike Pence er kjent med situasjonen i Virginia.

- Vi er fryktelig triste av denne tragedien. Våre tanker går til kongressmedlemmene, deres ansatte, kongresspolitiet, de første nødetatene på stedet og alle andre berørte, skriver Donald Trump i en uttalelse.

TV-bilder viser at skadde blir fraktet vekk i helikopter på båre fra baseballbanen.

Steve Scalise er såkalt innpisker for Republikanerne i Representantenes hus, og dermed en av partiets ledende skikkelser i den folkevalgte forsamlingen.

Dagbladet kommer med mer

Wednesday, June 14th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments