Reidun (70) fikk regning på 6160 kroner for sin egen kremasjon

(Dagbladet): Til nyttår fikk Reidun Undseth (70) regning for sin egen kremasjon fra Den norske kirke til sin korrekte adresse i Spikkestad.

Det betyr at hun selv skulle betale for at hennes egen kropp ble brent til aske etter at hun at døde 10. desember i fjor, ifølge fakturaen.

Prisen var 6160 kroner for brenningen av liket i Drammen krematorium pluss 400 kroner for orgelspill i bisettelsen.

Da sjokket hadde lagt seg såpass at hun greide å ringe fakturautsteder Røyken kirkelige fellesråd om opplevelsen, var dette reaksjonen hun oppfattet derfra: – Au, da skal vi sende en ny faktura.

Leder for kirkekontoret kommer imidlertid med en annen versjon av den samtalen overfor Dagbladet.


I LIVE – TROSS DØDSFAKTURA: Reidun Opseth i egen stue i Spikkestad. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET.
Vis mer

Reidun Undseth hadde ikke tenkt å gjøre mer med den ubehagelige regningen, men viste fram fakturaen til personellet på Bråset omsorg- og pleiesenter der mannen bor etter at han fikk hjerneslag for 12 år siden.

- Gode rutiner

De syntes det var så graverende at de sterkt oppfordret henne til å gå til lokalavisa Røyken og Hurum Avis. (krever innlogging).

- Vi har gode og nøyaktige rutiner i dette arbeidet, så her har det nok uheldigvis skjedd en liten glipp. Og det beklager vi selvsagt, sier daglig leder for kirkekontorene i Røyken og Hurum, Heidi Kjølseth, til lokalavisa.


TIL REIDUN – OM REIDUN: Etter dødsfallet i hennes eget navn 10. desember, kom regningen på 6160 kroner pluss 400 kroner for orgelmusikk. FOTO: Øistein Norum Monsen / Dagbladet 
Vis mer

Og legger til at kirkekontoret straks rettet opp feilen ved å sende en ny faktura.

- Vi håpet at saken var ute av verden med dette, sier hun til lokalavisa.

Men det er den ikke for Reidun Undseth, som har videresendt den nye fakturaen til svigerinnen.

Mannens fetter

Det er kremasjonen etter dødsfallet til mannens fetter de pårørende skal betale. Hun orker ikke å ha med dette å gjøre selv.

- Jeg skjønner jo at det går an å gjøre en tastefeil, også for de som jobber med fakturaer til folk i slike følsomme situasjoner. Men hvor er det blitt av god, gammeldags folkeskikk ? Ingen unnskyldning, bare beskjed om at det kommer ny faktura når jeg ringer. Og lederen for kirkekontoret beklager i avisa, men hun har ikke tatt kontakt med meg det gjelder, sier Reidun Undseth når Dagbladet tar kontakt.

Hun synes folk som jobber med slikt bør ha litt ekstra tanke for menneskelige reaksjoner.

Selv har 70-åringen jobbet et helt yrkesliv på sykehus med pasienter, døende og pårørende i de fleste livsfaser.

- Vi har gjort vårt

Kirkekontorets leder Heidi Kjølseth kommer ikke til å unnskylde utover det kontoret allerede har gjort, slik hun har skaffet seg oversikt over det som skjedde.

- Det skjedde en menneskelig svikt som ikke bør skje. Vi er bare mennesker her, også. Jeg har ikke hatt med dette å gjøre personlig, men har snakket med hun som fikk telefon fra Reidun Undseth etter den beklagelige fakturaen. Min kollega bedyrer at hun beklaget dypt og inderlig flere ganger. En ny faktura ble sendt, og da har vi gjort vårt, sier Heidi Kjølseth til Dagbladet.

Thursday, January 12th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments