Real Madrid stakk fra i teten da Kovacic ble historisk

(Dagbladet): Tidligere i dag snublet Barcelona borte mot Real Betis. Det så lenge ut til å gå mot tap for Barcelona, men Luis Suárez reddet ett poeng med sin utligning på overtid.

Dermed hadde Real Madrid muligheten til å stikke fra i teten med seier mot et annet Real-lag: Real Sociedad på femteplass.

Det klarte de. Cristiano Ronaldo og Mateo Kovacic spilte hovedrollene da Real Madrid vant 3-0, og seieren gjør at hovedstadslaget nå er fire poeng foran ligatoer Barcelona, og det med én kamp mindre spilt.

Tam første omgang

I en ganske tam første omgang, der gjestene fra San Sebastián hadde mest ballbesittelse (52 prosent), var Mateo Kovacic sin scoring det eneste som skilte lagene. I sin 39. ligakamp for Real Madrid scoret endelig den kroatiske midtbanespilleren sitt første La Liga-mål.

Han ble spilt fri av Cristiano Ronaldo, og var sikker som en engangskodebrikke alene med Real Sociedad-keeper Gerónimo Rulli.

Ronaldo-chip

Real Madrid startet best i andre omgang, og etter 51 minutter var ledelsen doblet. Denne gangen var rollene fra første omgang snudd om: Kovacic spilte Ronaldo gjennom med en ultrafølsom pasning. Portugiseren kom alene med Rulli, og chippet ballen over Sociedad-sisteskansen på lekkert vis.

Åtte minutter før slutt ble kampen fullstendig punktert på Santiago Bernabeu. En glitrende kontring endte med at Lucas Vázquez slo inn til en umarkert Alvaro Morata i boks. Han stanget inn 3-0 med pannebrasken fra kort hold.

Det ble ikke flere mål, og dermed ser ting meget lyst ut for Real Madrid.

Spansk 1. divisjon fotball søndag, 20. runde:

Athletic Bilbao – Sporting Gijón 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Duje Cop (str. 27), 1-1 Iker Muniain (50), 2-1 Aritz Aduriz (str. 71).

41.657 tilskuere.

Betis – Barcelona 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Álex Alegría (75), 1-1 Luis Suárez (90).

43.790 tilskuere.

Espanyol – Sevilla 3-1 (2-1)

Mål: 1-0 José Antonio Reyes (str. 4), 1-1 Stevan Jovetic (20), 2-1 Marc Navarro (45), 3-1 Gerard Moreno (71).

22.974 tilskuere.

Rødt kort: Nicolás Pareja (2), Sevilla.

Real Madrid – Real Sociedad 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Mateo Kovacic (38), 2-0 Cristiano Ronaldo (51), 3-0 Álvaro Morata (82).