Raste etter Liverpool-scoring, men Coutinho sørget for storseier

• West Ham – Liverpool 0-4 (0-1)

(Dagbladet): Liverpool vant den viktige bortekamp mot West Ham og holder avstanden ned til Arsenal i kampen om 4. plassen og Champions League-spill neste sesong.

Daniel Sturridge, Divock Origi og Philippe Coutinho (2) scoret målene.

Liverpool er akkurat nå nummer tre i Premier League med 73 poeng. Manchester City er nummer fire med 72 poeng. Bak følger Arsenal på femteplass med 69 poeng. Liverpool er sikret Champions League-plass neste sesong ved seier mot Middlesbrough i siste runde.

Håvard Nordtveit fikk tillit på midtbanen til West Ham etter å ha sittet på benken mot Tottenham sist. Før det hadde han to strake 90-minuttere mot Stoke og Everton. Nordmannen fikk 90 nye minutter i ettermiddag uten å være spesielt synlig.

GODE: Philippe Coutinho (t.h.) Adam Lallana. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Rasende

Spesielt én situasjon fikk både hjemmelaget og hjemmefansen til å rope i frustrasjon. Liverpool hadde nettopp satt inn sitt tredje ved Coutinho, men scoringen kom sekunder etter en kontroversiell situasjon.

Tv-bildene viste nemlig at Liverpools Wijnaldum satte en albue i hodet til West Hams Winston Reid inne i Liverpool-feltet rett før scoringa. I stedet for å få straffespark, kontret Liverpool inn 0-3-målet.

- Armen er helt klart ute og i ansiktet! sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad på direkten.

Dommer Neil Swarbrick hørte ikke på protestene og hjemmelagets James Collins pådro seg gult kort for munnbruk. Trolig skulle West Ham hatt straffespark – og i stedet fikk de ei scoring imot sekunder seinere.

SINT: West Ham-manager Slaven Bilic med Jurgen Klopp rett bak. Foto: Reuters / Peter Nicholls
Vis mer

Sturridge rundet keeper

Etter ti minutter kom kampens første store sjanse. Liverpool-stopper Joel Matip steg til værs etter en corner og stanget ballen i tverrliggeren og ned. Et desperat West Ham fikk ballen unna, rett foran Coutinho som snuste på returen.

1. omgang var ikke noe fyrverkeri, men etter 35 minutter lykkes gjestene.

En fantastisk gjennombruddspasning fra Coutinho fant Daniel Sturridge som plutselig var alene med keeper. Sturridge var iskald, rundet målvakten og satte inn 0-1 i det tomme målet. West Ham-spillerne ropte på offside, men tv-bildene viser et perfekt timet løp der forsvarsspiller Jose Fonte langt ute til høyre opphever offside-sjansene.

Til pause var stillingen 0-1 etter en omgang der Liverpool var klart best.

Coutinho-kanon

Liverpool gikk ut i hundre etter avspark i 2. omgang.

Både Adam Lallana og Georginio Wijnaldum hadde kjempesjanser til å score.

Og etter 57 minutter ble ledelsen doblet.

Wijnaldum hadde en avslutning i tverrliggeren som havnet hos Coutinho. Brasilianeren vendte bort to motspillere før han banket ballen i mål. 0-2.

Bare minutter seinere økte Coutinho igjen. Liverpool kontret og angriperen satte ballen enkelt i mål. 0-3.

West Ham virket helt fortapt i siste halvdel av omgangen. Divock Origi fikset ny scoring og det sto plutselig 0-4.

London-laget er nummer 12 på tabellen med 42 poeng og helt i ingenmannsland før siste serierunde.