Rapport: Norge er kåret til verdens lykkeligste land

Norge er kåret til verdens lykkeligste land, ifølge World Happiness Report.

Norge gjør et byks på tre plasser fra i fjor på rapporten som publiseres av FN.

Danmark har hatt topplasseringen tre år på rad, men passers av Norge til tross for oljeprisfallet, bemerkes det i rapporten.

Etter Danmark følger Island, Sveits, Finland, Nederland, Canada, New Zealand, Australia og Sverige.

- Ved å velge å produsere olje og investere overskuddet til nytte for framtidige generasjoner har Norge beskyttet seg fra ustabile oppturer og nedturer som rammer mange andre oljerike økonomier, sier John Hewlliwell ved University of British Columbia i en pressemelding.

Han mener dette har vært mulig i Norge fordi vi har høy grad av tillit, et felles mål, generøsitet og et godt styresett.

Alle landene som topper lista scorer høyt når det gjelder faktorer som regnes som viktige for folks lykke: omsorg, frihet, sjenerøsitet, ærlighet, helse, inntekt og godt styresett.

Årets rapport retter spesiell oppmerksomhet til lykke på arbeidsplassen.

- Folk jobber som oftest mesteparten av livet, så det er viktig å forstå den rollen arbeid og arbeidsløshet spiller når det gjelder å skape lykke, sier en annen professor bak kåringen, Jan-Emmanuel De Neve, fra aïd Business School, University of Oxford.

Folk i godt betalte jobber er lykkeligere, men penger er ikke det eneste som påvirker hvor fornøyde vi er med jobbsituasjonen. Arbeidsliv-balanse, variasjon og grad av autonomi er andre viktige faktorer. Å være arbeidsledig er en faktor som trekker ned lykkenivået.

Monday, March 20th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments