Prins Philip pensjonerer seg

(Dagbladet): En rekke britiske medier slo full alarm da hoffsjefen ved det britiske slottet, og dronning Elizabeths nærmeste rådgiver, innkalte hoffansatte over hele Storbritannia til hastemøte i natt.

Det ble spekulert heftig på hva møtet egentlig dreiet seg om. Mange mistenkte at landets 91 år gamle dronning, eller hennes ektemann, prins Philip (95), i verste fall hadde avgått med døden.

Dette ble raskt avvist av Buckingham Palace, som litt over klokka halv ni opplyste at det «ikke er grunn til bekymring» overfor nyhetsbyrået Associated Press.

Klokka 11 i formiddag la Buckingham Palace et endelig lokk på spekulasjonene. Kongehuset kunngjør at Prins Philip trekker seg fra sine kongelige plikter for godt.

Innkalte ansatte i Skottland

Prins Philip giftet seg med britiske monarken i 1947. Han var medlem av både den danske og greske kongefamilien før han traff Elizabeth, men måtte gi avkall på titler som prins av Hellas og Danmark da han giftet seg.

Philip ble aldri formelt gjort til prins av Storbritannia, men ble gjerne omtalt som prins likevel.

Det var den britiske storavisa Daily Mail som først rapporterte at hoffleder lord Chamberlain og dronningens nærmeste rådgiver, Sir Christopher Geidt, hadde innkalt hele hoffstaben til et møte én time over midnatt.

Ifølge The Telegraph skal hoffsjefen ha innkalt ansatte selv ved Balmoral-slottet, kongefamiliens sommerresidens i Skottland, til møtet i London.

Møteinnkallelser ved det britiske slottet er i utgangspunktet ikke uvanlig, og holdes et par ganger i året, ifølge CNN. Det var imidlertid tidspunktet for innkallelsen, og at hele staben ble bedt om å møte opp, som satte i gang spekulasjonene.

Det har også versert rykter om mulig abdikasjon, altså at dronning Elizabeth kanskje ville si fra seg tronen.

Den britiske dronningen ble avbildet seinest onsdag 3. mai, utenfor Buckingham Palace, i forbindelse med en audiens hos statsminister Theresa May.

Ifølge AP skal prins Philip blant annet ha tilbrakt gårsdagen på en cricket-klubb.

Dagbladet oppdaterer saken.

Thursday, May 4th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments