Poengdeling etter pangåpning på Ullevaal: – Jeg er forbanna

  • Vålerenga – Strømsgodset 1-1 (1-1)

(Dagbladet): Ronny Deila og hans Vålerenga tok søndag imot gamleklubben hans Strømsgodset i Eliteseriens 13. runde.

Bortelaget har slitt den seneste tida, og Tor Ole Skullerud og hans menn har ikke akkurat levd helt opp til forventningene. Verken i serien eller i NM – der laget røk ut mot erkerival Mjøndalen for noen uker siden.

Derfor var det smått overraskende at de hvitkledde tok ledelsen allerede etter ett minutt og ni sekunder. Kanskje litt mer overraskende var det at det var forsvarsspilleren Jonathan Parr som satte bortelagets mål, etter at Jradi serverte ham med et vakkert hælspark.


TIDLIG I LEDELSEN: Jonathan Parr satte Godsets ledermål etter et drøyt minutt. Her jubler han med Marcus Pedersen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Vis mer

Parr kom alene mot Marcus Sandberg, og satte ballen kaldt i det lengste hjørnet. Dermed hadde gjestene sjokkert Vålerenga, som ikke så ut til å ha fått med seg at dommer Tore Hansen hadde blåst i gang kampen.

Det gikk noen minutter før hjemmelaget våknet etter kalddusjen, men etter 18 minutter fikk hjemmelaget frispark i god innleggsposisjon. Frisparket ble klarert, men Daniel Fredheim Holm fikk tak i ballen og headet den tilbake mot målet. Der fikk Vålerengas forsvarsspiller Enar Jääger stå nogenlunde alene, og estlenderen fikk stange ballen i mål bak Espen Bugge Pettersen.

- Svak fotballkamp

Da det resultatet sto seg til kampslutt, viste Tor Ole Skullerud at han ikke var nevneferdig fornøyd. Verken med resultatet eller dommeravgjørelsen i forkant av Vålerengas frispark.

- Jeg synes vi var best, men det var en jevn kamp. Men så er jeg forbanna, for jeg mener den ballen var ute før frisparket de fikk og scoret på, sier Skullerud til TV Norge eller kampen.

Heller ikke Vålerenga-trener Ronny Deila var særlig glad etter kampslutt, men det var mer på grunn av lagets innsats.

- Det er en svak fotballkamp av oss. Vi så slitne ut i dag. Det er klart gutta vil, det er jo ikke det. Men vi har nok pressa gutta litt hardt denne uka, sier Deila til kanalen.

- Går framover

Da ingen av lagene klarte å sette ballen i mål på ny, endte det med poengdeling. Det var Parr fornøyd med.

- Jeg synes det er et fortjent poeng. Vi jobber hardt og holder sammen. Vålerenga skaper lite, mens vi har gode muligheter til å score flere mål, sier Parr til Eurosport etter kampslutt.

Han mener det går framover med laget fra Drammen, særlig fordi de holdt Vålerenga unna i kveld.

- De skapte jo bare sjansene sine på dødball. Jeg synes det går framover med oss. Det tar litt tid å komme ut av en sånn greie (motgang, journ. anm), så ett poeng tar vi med oss. Vi får bare stå på videre, sier Parr.

God Glesnes-blokkering

De to lagene var uansett raskt tilbake til samme utgangspunkt etter de to forsvarrspillernes scoringer, trolig til Skulleruds store fortvilelse.

Omgangen var ganske jevnspilt, og begge lag kunne ha tatt ledelsen på Ullevaal stadion denne søndagskvelden. Størst mulighet hadde kanskje Vålerenga, da de etter drøye 33 minutter kom tre mot to, etter at Madsen mistet ballen.

Gavepakken tok dessverre ikke hjemmelaget muligheten på, for Lekven missa fullstendig på pasningen han forsøkte å finne Bård Finne med.

Fredheim Holm og Mohammed «Moa» Abdellaoue viste seg fram minutter før hvilen, og Vålerenga-fansen tenkte nok tilbake på 2008-sesongen da de to tidvis herjet sammen. Heldigvis for gjestene hang Jakob Glesnes med på notene og fikk blokkert bort ballen.

Vippet

Etter hvilen var det Fredheim Holm og Vålerenga som kom i gang raskest. Den offensive midtbanespilleren fosset framover få minutter ut i andreomgangen, men måtte stoppe opp da Hansen blåste for feil av Finne, som dommeren mente løp på Glesnes.

Minutter senere fikk Tokmac muligheten da han sendte avgårde en avslutning mot det lengste hjørnet, men Vålerenga-keeper Sandberg sendte ballen ut til hjørnespark.

Vålerenga fikk en gedigen mulighet etter 62 minutter, da Rasmus Lindkvist la inn foran mål. Der raget Christian Grindheim høyest, men headingen hans gikk like utenfor.

Det så ut til å kunne gå begge veier på Ullevaal denne søndagen, særlig da venstresida til Godset spisset spillet sitt. Uheldigvis stoppet Sandberg både det ene og det andre, og ballen ville ikke inn for Godset.

Feide ballen over mål

Det var tidvis en svært underholdende kamp som utspilte seg på nasjonalarenaen denne junikvelden.

Verken hjemme- eller bortelaget så ut til å være særlig fornøyde med poengdeling i sommersola, og begge lagene presset på mot slutten av omgangen.

Vålerenga forsøkte å finne Moa foran målet, men innleggene ble enten for korte, eller så ble oslogutten avblåst for offside. Hjemmelaget fikk en mulighet til å sette press like før slutt, men klarte å miste ballen til Strømsgodset.

Bortelaget satte fart for en aller siste sjanse til tre poeng, men Eirik Ulland Andersen feide ballen over sekunder før kampen ble blåst av.

Dermed endte det med poengdeling på Ullevaal, mellom den tidligere Godset-treneren Ronny Deila, og den tidligere Vålerenga-treneren Tor Ole Skullerud.

Sunday, June 18th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments