Passet ditt kan være ugyldig lenge før utløpsdatoen

(Dagbladet): Mange fristes til å bruke passet sitt helt frem til utløpsdatoen – som vanligvis er 10 år fra de fikk passet utlevert.
Men, det kan være smart å be en kollega eller venn å sjekke at passet ditt faktisk er gyldig.

Ja, nå vil vi på charter-weekend-ferier.

Er dette deg?

- Passinnehaveren er selv ansvarlig for at bildet i passet ligner på deg selv. Har du forandret deg eller har utseendet ditt endret seg mye i løpet av noen år så kan det bli utfordringer ved en eventuell passkontroll. Vi anbefaler da å kjøpe/fornye passet, sier Gitte Hessenschmidt, avdelingsleder ved utlendings- og forvaltningsseksjonen i Oslo politidistrikt.


GODKJENT: Passet ditt kan være ugyldig. Sjekk bildet ditt før du reiser. Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
Vis mer

Noen har endret hårfarge, mistet hår eller forandret seg såpass mye at de ikke lenger ligner på bildet på passet. Dette kan være vanskelig å avgjøre selv, så be gjerne noen andre om litt hjelp – i god tid før reisen starter.

- Det samme gjelder dersom passet ditt er slitt eller har en tilstand som kan være utfordrende i en eventuell passkontroll. Da anbefaler vi å fornye passet, sier Hessenschmidt til Dagbladet.

Dette må du huske hvis du skal reise til USA.

Når bør du bytte passet?

- Skal du oppholde deg lenge i et land hvor det er langt til norsk ambassade eller et norsk konsulat vi anbefaler å kjøpe/fornye passet dersom det ikke er så lenge før passets utløpsdato. Da sparer du deg for mange bekymringer og problemer.
Vårt tips er å fornye passet i god tid før det er 10 år gammelt – eksempelvis når det er 1 år igjen av gyldighetstiden. Dette fordi mange land krever at passet er gyldig en viss tid etter at du kommer hjem fra reise.

- Vi anbefaler alle å lese reiseinformasjon om det aktuelle landet du skal til på Landsider.no før bestilling av reise.
- Her er det mye bra informasjon til reisende når det gjelder krav til innreise som gyldighetstid på pass og visum, sier Gitte Hessenschmidt.

Saturday, January 21st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments