På denne øya rett utenfor Lanzarorte kan du få ei hel strand for deg selv

Det er ikke ofte du finner folketomme strender i toppklasse på Kanariøyene. Så har da også den lille øya Isla Graciosa klart å forbli en aldri så liten hemmelighet, selv om den ligger kun en rask båttur fra Lanzarote.


GOD PLASS: Lei sykkel og utforsk Isla Graciosa i eget tempo. Sand og grusveier fører til fantastiske – og helt øde – strender. Foto: Runar Larsen / Magasinet Reiselyst
Vis mer

Isla Graciosa er den eneste bebodde av Chinijoøyene, en liten øygruppe nord for Lanzarote. Har du vært på rundtur på Lanzarote, kan det hende du husker utsikten over disse små, vulkanske øyene fra utkikkspunktet Mirador del Rio. Et vakkert syn, men det beste er selvsagt å bli med passasjerfergen fra Orzola til selve Isla Graciosa.

Asfaltfri øy

Her er det gode muligheter for at du finner ditt eget strandparadis. Snakk om avslappende sted! Kun 750 fastboende holder til på Isla Graciosa, og bare en liten del av øya er utbygd.

Med begrenset infrastruktur er det enklest å komme seg rundt ved hjelp av sykkel, eller å gå til fots. Det er ingen asfaltveier her, men fine stier som tar deg rundt på øyperlen, som er fire kilometer på det bredeste, og omtrent åtte kilometer lang.

Gyllen sand

Den flotteste stranden er Las Conchas, godt gjemt nordvest på øya, med et langt, deilig strekke gyllen sand. Her er det ofte litt røff sjø, noe som gjør det til et yndet sted for surfere.


FISKERE: Tar du båten fra Lanzarote til Isla Graciosa, kommer du i land i den lille havnebyen Caleto del Sebo. Foto: Runar Larsen / Magasinet Reiselyst
Vis mer

For roligere badevann er det best å se mot den sørlige delen. Kjøp inn forsyninger og lei sykkel i havnebyen Caleta del Sebo, der det for øvrig er både restauranter, butikker og muligheter for å leie rom – og du er klar for et eventyr du neppe forventet å finne på Kanariøyene.

Saturday, March 25th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments