Overtidsdrama da «Mos» slukket Brann

• Aalesund – Brann 3-3 (1-2)

I søndagens siste eliteserieoppgjør tok Aalesund imot Brann. Et Brann-lag som har slitt med å score mål.

Dette var kvelden hvor de fant veien til nettmaskene, det eneste problemet var at det samme gjorde Aalesund.

- Vi starta dårlig. Lå under 2-0. Så føler jeg egentlig at vi har mer og mer kontroll. Det er viktig at alle gutta tror på det. Det er utrolig deilig å få ett poeng, oppsummerte Mustafa Abdellaoue etter kampen.

For i det 70. spilleminutt kom «Mos» på banen og ikke lenge etter, scoret han sitt første av to for kvelden.

Ut i hundre

For i de første elleve minuttene av kampen, som var for et fyrverkeri å regne, var Brann best.

Etter ni minutter spilt slo Vidar Jonsson et herlig innlegg inn i Aalesund sin sekstenmeter.

Der steg Jakob Orlov høyest til værs og mannen fra Skovde i Sverige headet ballen bestemt i mål bak Aalesund-målvakt Andreas Lie.

Et handlingslammet Aalesund ga Brann rom også i minuttene som fulgte. For kun to minutter seinere doblet laget fra Bergen ledelsen over sunnmøringene.

Fredrik Haugen avsluttet på mål og Aalesund sin sisteskanse Lie ga retur. Der sto Kristoffer Barmen som fikk en enkel jobb med å banke ballen i mål.

Straffe

Etter sjokkåpningen gjenvant Ålesund noe av fotfestet. Kampen stabiliserte seg og begge lag fikk kjenne på kula. Likevel så det ikke ut til at Aalesund skulle sette en utlikning med det første.

Men så, i det 35. spilleminutt, ble Thrandarson dyttet i ryggen da han steg til værs i Brann sin sekstenmeter. Kveldens dommer Kjensli nølte ikke og blåste for straffe.

Fram til straffemerket trådde Aalesund-debutanten Thanasis Papazoglou.

Grekeren ventet ut Horvat og da Brann-keeperen gjorde tegn til å velge side, satte han ballen sikkert midt i mål.

Ubarmhjertig

Andre omgang begynte slik den første sluttet. Kvitt sjokket fra åpningen klarte Aalesund å bite seg bedre fast.

Dog ble det ingen uttelling for Aalesund, men Brann på sin side, var ikke ferdigscoret.

I det klokka tikket mot 70 minutter spilt, fikk Kasper Skaanes slått inn fra høyre. Ballen havnet hos målscoreren fra første omgang, Kristoffer Barmen.

Kveldens Brann-helt fikk lagt ballen ned og plasserte den sikkert i hjørnet bak Lie.

Andre for kvelden

Så i det 82. spilleminutt fikk Aalesund sin andre straffe for kvelden.

Branns Wormgoor dro ned Mustafa Abdellaoue innenfor egen sekstenmeter og Kjensli blåste for straffe.

- Han holder meg. Jeg blir dratt bakover. Det er klar straffe, var dommen til Mos etter kampen.

Straffen tok «Mos» selv og satte den sikkert til høyre for sisteskanse Alex Horwath. Aafk-spissen sikret seg med det sitt niende mål for sesongen.

Etter kveldens andre straffe ble det høy temperatur i Aalesund. Og to minutter på overtid sikkert «Mos» seg sitt tiende mål for sesongen.

På volley fyrte han av mot Horwath, som ga retur. På den var Abdellaoue banens høyeste og headet ballen i mål. 3-3.

- Det betyr mye. Vi avsluttet dårlig før ferien. I dag får vi med ett poeng, og det skal vi være fornøyde med, sa Mos om det å komme godt i gang etter ferien.