Overgrepsanklagede Bill O’Reilly får støtte av Trump

President Donald Trump tror ikke TV-verten Bill O’Reilly har gjort noe galt. O’Reilly og showet hans på Fox News sliter etter anklager om seksuell trakassering.

The New York Times har avslørt at O’Reilly har betalt over 110 millioner kroner til fem kvinner som har beskyldt ham for seksuell trakassering. Kvinnene skal ha blitt presset til å utføre seksuelle tjenester.

- Tror ikke Bill gjorde noe galt

- Jeg tror ikke Bill gjorde noe galt. Han er en person jeg kjenner veldig godt. Han er en god person, sier president Donald Trump, som personlig ikke syns O’Reilly burde gått med på forliket.

67 år gamle O’Reilly er Fox News’ mest populære programleder med showet «The O’Reilly Factor».

Han har ikke nektet for å ha gjort det han er anklaget for, men i en uttalelse etter avsløringene sier han at kjendisstatusen hans gjør ham sårbar for søksmål fra enkeltpersoner som ønsker å bli betalt for at han skal unngå negativ oppmerksomhet.

Etter avsløringene har tolv av de største annonsørene trukket reklamene sine fra «The O’Reilly Factor».

- Ingen klaget meg inn

Ifølge New York Times har O’Reilly betalt kvinnene i bytte mot deres taushet og at de ikke tar sakene mot han til retten. Beskyldningen strekker seg hele 15 år tilbake i tid.

To av sakene var kjent fra før, men New York Times sier de har avdekket ytterligere tre trakasseringssaker. I to av dem skal det være snakk om seksuell trakassering, mens den siste dreier seg om utskjelling og verbal trakassering fra O’Reillys side. Det siste forliket ble inngått i fjor, skriver avisen.

Alle de fem kvinnene har enten jobbet for eller deltatt i programmet hans «The O’Reilly Factor», eller de har jobbet for andre Fox-programmer. Kvinnene hevder først og fremst at O’Reilly har utnyttet sin mektige posisjon i nyhetskanalen til presse dem til seksuelle tjenester.

- I løpet av mine 20 år i Fox News har ingen klaget meg inn for personalavdelingen, ikke engang anonymt, sier 67-åringen.

Thursday, April 6th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments