Om 90 dager vil Nicklas Bendtner fort være alt RBK drømmer om

Sarpsborg-Rosenborg 1-2 (0-1)

SARPSBORG (Dagbladet): Rosenborg har sikker tenkt tanken om Nicklas Bendtner er en god investering. Den første halvtimen mot Sarpsborg må ha beroliget dem. For selv om han fortsatt ikke holder 90 minutter kom alt det gode på Sarpsborg stadion som en bekreftelse på at han skynder seg langsomt.

Det er alt RBK trenger å vite.

Det er i august dansken skal være på topp.

NICKLAS BENDTNER VAR innom sitt gode gamle i store deler av første omgang, og i den perioden gjorde han akkurat som han ville. Målet han scoret var selvfølgelig en sjelden juvel og kom fra nøyaktig den samme skuffen Ghayas Zahid hentet Vålerengas trøstemål i Skien søndag kveld, altså et av de beste du får se i år. Men langt viktigere for Rosenborgs langsiktige planer inn mot sommerens europeiske utfordringer var alt det andre dansken gjorde på topp i Norges mest ambisiøse klubb.

Da våren endelig kom begynte Nicklas Bendtner virkelig å likne på en fotballspiller igjen.

NORSKE MENINGSBÆRERE VAR tilnærmet euforiske da Bendtner headet inn 1–0 og tok luven av Odds nesten timelange dominans på Lerkendal i seriepremieren. Da han kom inn etter en time og etter hvert fikk tåa på den helt avgjørende 2–0 goalen i Sandefjord, ble det også overskrifter av en enkelt berøring. Men to mål på to kamper til tross, Nicklas Bendtner var fortsatt bare en skygge av den Nicklas Bendtner vi en gang lærte å kjenne.

Han er ikke der etter seks serierunder heller.

Men han begynner å likne.

ROSENBORG SKULLE BRUKE bakrommet på Sarpsborg stadion. Da Fredrik Midtsjø vant en duell på egen halvdel og Anders Konradsen deljet frukten av strøkent forsvarsspill rett inn bak hjemmelagets forsvarsrekke var Nicklas Bendtner allerede på vei. Og timingen i alt han foretok seg, mottaket og de to sprettene han lot ballen bruke for å komme i posisjon for skuddfoten, forteller meg at kamp- og fotballfølelsen er på vei tilbake.

Måten han vant alle dueller da han droppet dypt og ble brukt som oppspillspunkt, for ikke å snakke om hvordan han tok ned utspark fra André Hansen med en sarping i ryggen, er tegn på at han synes fotball er blitt artig igjen også.

RESTEN HANDLER OM pust og fotballbein som orker å bære den store kroppen i 90 minutter. Når det også er på plass er jeg rimelig sikker på at Nicklas Bendtner vil bli Eliteseriens toppscorer, gitt mer service fra kantene enn det han fikk i en kamp der Rosenborg var ekstremt opptatt av motstanderens bakrom. Men det haster ikke, RBK er som vanlig på topp selv om det satt langt inne i Sarpsborg.

Og det er fortsatt tre måneder til august.

SARPSBORG GJORDE EN ynkelig førsteomgang der de lot seg løpe over av Rosenborg, men har all grunn til å være stolte av de siste 45 minuttene. Hadde Geir Bakkes mannskap hatt litt mer rutine fra slike toppkamper kunne det fort blitt et resultat ut av det også. Men etter at RBK-keeper André Hansen ga dem 1–1 på en kjempetabbe (80) glemte de å forsvare seg etter Rosenborgs avspark (1-2, 81).