Oliver (15) følger i pappas fotspor – tok sin første rallycross-seier

(Dagbladet): Petter Solberg (42) har i en årrekke vært en av verdens aller beste rallykjørere. De siste årene har han herjet i rallycross.

Nå ser det ut til at sønnen Oliver (15) følger etter.

Unggutten tok nemlig i dag sin aller første seier i rallycross, supercar, på vanskelig og sølete føre i svenske Arvika. Det var NRK som først omtalte saken.

- Helt vilt, sier en stolt pappa Solberg til Dagbladet.

Nervøs

Oliver bedyrer overfor Dagbladet at han ikke har kjørt på sølete føre før, og derfor var veldig nervøs foran starten lørdag.

- Jeg var nervøs, men det gikk jo bra. Det var veldig gøy å vinne, sier Oliver.

I tillegg er unggutten inne i sin første sesong i sporten, men viser et tydelig talent. Man skal ikke utelukke at det kommer fra faren. Tidligere denne sesongen vant 15-åringen også et løp i Latvia.

- Drømmen er å bli en av de beste. Det er langt dit, og jeg mangler erfaring og det er mye å gjøre, men det er drømmen, sier Oliver, som vet hva han må gjøre for å komme dit:

- Jeg må jobbe hardt, trene fysisk og psykisk. Jeg må bare jobbe hardt, kjøre og kjøre og kjøre, sier han.

Stolt pappa

I ryggen har han altså en stolt og meget merritert rallykjører. Men selv prøver Petter Solberg å holde seg litt i skyggen.

- Jeg har vært pappa i hele dag og ikke gjort noen ting, og det mener jeg er det mest riktige – å la unga få gjøre det sjøl. Han spør om råd når han trenger råd, men nå har Tommy Rustad vært her og bidratt. Jeg vil ikke være den faren som pusher og ordner. Mutter’n og fatter’n holdt seg også litt unna det jeg og Henning (Solberg, bror, journ. anm) drev med, og det tror jeg var lurt, sier Solberg til Dagbladet.

Selv er han imponert over sønnens prestasjon.

- Jeg har bare grått. Jeg har ikke ord. Man skal være ganske tøff for å gjøre det der, og ha hodet på rett plass. Han har sin egen målsetting og vei, og det er jeg veldig, veldig glad for. Men det er helt sykt å se på, sier Solberg.

Saturday, June 3rd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments