Odd er inntil videre et ganske svakt topplag. Det forteller mye om toppen av norsk fotball

ETTER FEM SERIERUNDER – på ellevteplass med seks poeng og minus fem scoringer i tabellkolonnen som viser målforskjellen (3-8) valgte Dag-Eilev Fagermo å avskrive Odd som topplag. To serierunder senere, etter å ha blitt rundspilt av Vålerenga i store perioder i Skien og mørnet kraftig under et voldsomt dødballtrøkk på Åråsen, er et voldsomt skadeskutt Odd ett poeng fra sølvplassen.

JA, VI HAR selvfølgelig bare spilt sju serierunder, men tendensen er likevel klar. Rosenborg er det ingenting å gjøre noe med. De vinner i 2017 også. Akkurat som de vil og gjerne med mer enn femten poeng som er rekorden de selv inne. Men hva resten angår – fra Sarpsborg på andreplass til Viking helt sjakk med bare fire av tjueen poeng – kan du egentlig trekke i hatten.

I Eliteserien er det sånn at alle kan slå alle, alle dager.

Bortsett fra Rosenborg.

De slår alle (nesten) alle dager.

LILLESTRØM VAR I store perioder gode mot Odd. Og skapte sjanser, dødballer og trøkk. Akkurat som Lillestrøm skal gjøre på Åråsen. Det er det klubben er kjent for. Men mens Odd har kommet i flytsonen uten å være gode sliter Arne Erlandsens mannskap med på kapitalisere på sjansene som skapes.

Lillestrøm scorer ikke mål.

Ikke Lillestrøm heller.

ODD, DERIMOT, SCORET med Lillestrøms fremste våpen. En dødball fra cornermerket foredlet til seier og tre poeng med stor tilstedeværslse, kraft og innsats foran mål. Målscoreren, som kom inn for en nærmest usynlig Rafik Zekhnini etter en drøy time, kan også tyde på bedre tider for Dag-Eilev Fagermo. For Odd klarer ikke å være Odd uten Olivier Occean på topp, enten de kommer rundt på kant eller gjør det som kler dem dårligst når spissen ikke er større enn Riku Riski, pøser på med lange baller.

Odd må være Odd for å ha rytme og vinne med overbevisning.

De har ingen fungerende plan B.

SKADDE SPILLERE PÅ vei tilbake kan gi dem den dimensjonen. Da kan plutselig en av vårens største skuffelser, et lag som egentlig har sklidd på et bananskall tilbake til toppen, bli den topp tre kandidaten de ikke har sett ut som til nå. Det er selvfølgelig bra for Odd, Telemark og Dag-Eilev Fagermo, men det bør også gi håp og optimisme for alle de andre lagene som sliter denne våren.

Det er nemlig ikke så mye som skal til for å snu det.

Monday, May 8th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments