OBS-varsel i Sør-Norge: Kan komme opptil 70 millimeter nedbør enkelte steder

(Dagbladet): Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om store nedbørsmengder i Sør-Norge torsdag.

60-70 millimeter nedbør

Særlig Hordaland, Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud og Oppland må belage seg på store mengder nedbør det neste døgnet, opplyser meteorolog Trond Lien hos Meteorologisk institutt til Dagbladet.

- Hordaland og Rogaland kan få opptil 60-70 millimeter nedbør enkelte steder. De andre fylkene kan få 40 millimeter nedbør på det meste, sier Lien.

Lokale oversvømmelser

Meteorologen opplyser at det er fare for lokale oversvømmelser.

- Det kan bli lokale oversvømmelser, men det er ikke fare for flom, sier han.

Innbyggerne i Sør-Norge som håpet på at sola skulle titte fram igjen etter en skydekket 17. mai-feiring, må altså heller belage seg på enda mer gråvær.

Nord-Norge slipper unna de største nedbørsmengdene torsdag, ifølge meteorologen.

- Den nordlige delen av Nordland, Troms og Finnmark vil ikke berøres av de store nedbørsmengdene torsdag. Det kommer muligens noe nedbør der, men det blir for det meste opphold og perioder med sol, sier Lien.

Fredag ser imidlertid regnbygene ut til å ta en etterlengtet pause, og hovedstaden kan muligens få en snarvisitt fra sola, skriver NTB.

- Regnbygene over Vestlandet passerer forbi etter hvert, og det blir bedre særlig i Møre og Romsdal og i Trøndelag. På Østlandet vil det fortsatt være litt spredt nedbør, sier meteorolog Eldbjørg Moxnes hos Meteorologisk institutt til NTB.

Bedre vær neste uke

I starten av neste uke ser det ut til å bli ganske fint vær i Sør-Norge, selv om prognosene varierer noe, skriver NTB.

- Den siste prognosen tyder på at det blir ganske fint neste uke og en del sol både mandag, tirsdag og onsdag. Akkurat dette er usikkert, men det blir ganske sikkert bedre vær, sier meteorolog Moxnes til NTB, og legger til temperaturene vil nærme seg 20 grader på dagtid.

I nord vil man imidlertid være heldige dersom man opplever oppholdsvær og temperaturer over ti grader.

- Prognosene er usikre, men det blir perioder med nedbør også neste uke. Det kan bli noen fine dager med temperatur opp mot ti grader, og noen med nedbør og temperaturer under ti, sier meteorolog Gjermund Haugen til NTB.

Wednesday, May 17th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments