Ny bok: Slik ville livet til Hillary Clinton vært uten Bill

(Dagbladet): Den amerikanske forfatteren Curtis Sittenfeld (41) skriver nå på en bok som skal skildre Hillary Clintons – eller rettere sagt Hillary Rodhams liv, og hvordan det hadde sett ut hvis Hillary hadde takket nei til Bill Clintons frieri. Det skriver The Guardian.

- Denne boka blir skrevet ut i fra Hillarys synspunkt, og hvordan hun først svarte nei til ekteskapsforslaget fra Bill Clinton, før de til slutt giftet seg og livet ble totalt forandret for en av de etter hvert berømte førstedamene i USA, skriver utgiveren av boka, Random House, i en pressemelding.

Boka står fortsatt uten tittel, og er forventet å havne i bokhandlene i løpet av 2018.

Sittenfeld er imidlertid ikke helt fersk når det kommer til å portrettere presidentfruer.

I 2009 ga hun nemlig ut boka «Presidentens hustru», som er en skildring av Laura Bush (kona til George W. Bush) sitt liv, og handlet om det å glemme seg selv til fordel for å leve opp til andres forventninger.

Politisk thriller

Både Hillary Clinton og Bill Clinton er i tillegg aktuell med egne bokprosjekter for tida.

Bill har blant annet nylig sluppet nyheten om at han, i samarbeid med James Patterson, er i gang med en politisk thriller med navn «The President Is Missing».


FORFATTER: Den 41 år gamle forfatteren Curtis Sittenfeld har skrevet en rekke bøker. I 2005 ble boka hennes «Prep» kåret til en av de ti beste bøkene det året av New York Times. Foto: NTB Scanpix.
Vis mer

- Å jobbe med en bok om en sittende president, samtidig som jeg kan dra nytte av min personlige kjennskap til jobben og livet i Det hvite hus – og hvordan de styrer i Washington, har virkelig vært gøy, sier Clinton i en pressemelding, og utdyper:

- I tillegg har det å jobbe med Jim virkelig vært bra. Jeg har vært en stor fan av han i lang tid.

Utgiveren av boka, Alfred A Knopf, beskriver nykommeren som «en bok med detaljer som kun en tidligere president kan servere». Det skriver BBC.

Essaysamling

Hillary på sin side har tidligere skrevet fem bøker, og i februar i år ble det kjent at hun nok en gang er i gang med å skrive nye memoarer.

Hun kommer blant annet til å ta opp den mislykkede presidentvalgkampen mot Donald Trump i fjor, samt en samling inspirert av sitater hun har samlet gjennom sine tiår i offentlighetens lys.

- Dette er ord jeg lever etter. Disse sitatene har hjulpet meg med å feire gode tider, le i absurde tider, holde ut i tøffe tider og har lært meg å sette mer pris på at livet byr på, uttalte Hillary i pressemeldingen fra forlaget den gang.

Leste bøker for å overleve

Også USAs forrige president, Barack Obama, var lidenskapelig opptatt av god litteratur.

I åtte år levde han i konstant press fra omverdenen som USAs president. Like før han flyttet fra Det hvite hus, ga han et lite innblikk i hvordan han brukte bøker som kilde til både inspirasjon og ro.

Lesingen ga ham en mulighet til å roe ned og krype inn i andres hode og andres sko, har Obama fortalt i et intervju til The New York Times.

- Om det gjorde meg til en bedre president, vet jeg ikke, men det har gjort at jeg har kunnet opprettholde balansen i disse åtte åra, sa Obama.

I 1995 ga Barack Obama ut sin selvbiografi «Dreams from my father». Den ble oversatt til norsk i 2008, med tittelen «Å leve en drøm», og gir et bilde av denne unge mannen som vokste opp med en afrikansk far og en hvit amerikansk mor.

Han har de senere åra gitt ut en rekke flere bøker.

Sunday, May 14th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments