Norwegian Wood er reddet fra konkurs

(Dagbladet): To av landets fremste festivalgründere står i spissen for overtakelsen av Norwegian Wood-festivalen i Frognerbadet: Svein Børge og Toffen Gunnufsen. Da blir det 25 års jubileumsfestival tre dager fra 14. – 16. juni.

En viktig festival


REDDET: Norwegian Wood i 2014 der publikum jubler for John Mayer.
Foto: Anders Grønneberg
Vis mer

- Norwegian Wood er en viktig festival, Jeg har selv vært der i over 20 år, den betyr mye for mange, sier Svein Bjørge, som er den nye festivalsjefen.

Han er ansvarlig for flere festivaler, blant annet Tons of Rock i Halden og Steinkjerfestivalen.

- Nå har vi ryddet opp i økonomien. Det var en del millioner på minussida, og alle kreditorene har godtatt akkorden. Nå er vi så vidt i gang med bookingen, sier Bjørge.

25 år i år

Svein Bjørge forteller at han har et knippe investorer i ryggen. Han presiserer at Norwegian Wood skal fortsette å ha den samme profilen som tidligere.

- Festivalen er 25 år til sommeren, og det skal vi markere, sier han.


FESIVALENTREPENØR: Toffen Gunnufsen har dratt i gang store festivaler, både Quart og Hove – nå er han med på å regge Norwegian Wood. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
Vis mer

- Vi har også fått med oss Toffen Gunnufsen med på laget. Han skal være med på å booke artister, sier Bjørge, som også har innledet samarbeid med konsertarrangør Live Nation.

Ingen sjuende far

Jørgen Roll, som etablerte Norwegian Wood for 25 år siden, er glad for at festivalen nå er reddet – etter flere år med vanskelig økonomi.

- En fin løsning.

- Jeg har jobbet med dette et halvt år. Svein Bjørge og hans gjeng er kapable og erfarne festivalarrangører, sier Roll til Dagbladet.


BLAD FOR DETTE: Jørgen Roll etablerte Norwegian Wood for 25 år siden er glad for at festivalen er reddet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
Vis mer

Han forteller at han ikke skal noe ansvar eller være en slags sjuende far i huset.

- Jeg er direktør i Oslo konserthus, og den jobben lar det seg ikke å kombinere med festivaljobbing, sier Roll – som ser fram til 25 års jubileet 14. – 16. juni i Frognerbadet.

Friday, January 20th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments