Northug vil inn i VM-troppen igjen etter sprint-oppturen

LAHTI (Dagbladet): Petter Northug imponerte alle med å ta seg til sprintfinalen i VM i dag.

Femteplassen var maks av det Northug kunne fått ut av både VM-løpet og sesongen.

Og som i NM-sprinten for tre uker siden, imponerte han med et gammeldags Northug-rykk i kvartfinalen. Selv ikke sølvvinner Sergej Ustjugov klarte å holde følge med Northug der.

- Det var godt å kjenne at jeg hadde punsj og et gir i kvarten, samtidig så skulle jeg gjerne klart å ha med det giret i både semien og finalen. Men tanken var egentlig ganske tom i finalen, sier Northug i pressesonen etter løpet.

Hodet gjorde jobben

Han er i usedvanlig godt humør etter VM-suksessen. På forhånd var det vanskelig å se for seg at Northug skulle komme seg til finalen og være en reell utfordrer til VM-medaljene.

- Jeg slår jo en del som har lekt seg med meg de siste ukene i sprint, så formkurven peker riktig vei. Når kroppen ikke spiller på lag, er det hodet som må gjøre jobben, og det er det som tar meg til finalen i dag, sier han.

Såpass høyt oppe var han etter femteplassen at han nå er ganske sikker på at han også kommer til å gå femmila om en drøy uke.

- De dragene man får i sprint er veldig formutløsende, så jeg må bare få dette løpet ut av kroppen. Hver femmil jeg har gått i mesterskap har levd sitt eget liv, alt kan skje, og jeg har følt meg sterk på de lange øktene jeg har gått den siste uka. Jeg gir ikke opp, sier han.

- Går du garantert femmila nå?

- Jeg må føle at kroppen svarer. Det er ikke noen vits for meg å gå til start hvis jeg føler at den ikke svarer, men hvis jeg har de beina jeg har hatt den siste uka, så kommer jeg til å ta loddet og prøve meg.

Reiser hjem

Og akkurat som med sprinten i dag, bærer Northug på et lite håp om at han kan gjøre det umulige på den lengste distansen også. Ikke minst om det ikke blir så høy fart underveis.

- Jeg trives i løypene her, og vi vet fortsatt ikke om det blir tett snøvær, smiler han.

Etter premieseremonien i morgen, der de seks beste skal motta både blomster og minner fra Lahti, reiser Northug til Norge for å trene lett i en uke. Så er planen å reise tilbake til Lahti i god tid før femmila søndag 5. mars.

Med mindre Northugs erstatter som stafettankermann, Finn Hågen Krogh, skulle bli syk før stafetten. Da vil nemlig Northug ha tilbake ankeretappen.

På spørsmål om Norge hadde vunnet gull med Northug som ankermann, kommer svaret kort og kontant.

- Ja, sier han, og utdyper litt:

- Å gå en tikilometer er litt det samme som å gå sprint. Det handler om å være mentalt forberedt, og jeg klarer alltid å gjøre ett push. Jeg tror jeg er ganske skummel å ha med inn på slutten her når det er så lett inngang på den 2.5-kilometers sløyfa i skøyting.

- Var det feil å ta deg ut av troppen?

- Det får vi oppsummere etter VM, men det er alltid dårlig karma å ta ut meg.

- Vil de be landslagslegen skrive ut en sykemelding på Taugbøl så du kan komme inn i troppen igjen?

- Det kan fort skje. De vet at hvis jeg får dette løpet ut av beina vil formen min bli enda bedre, og jeg tror hvis Ustjugov ser navnet mitt på sisteetappen, så sover ikke han den natta.

- Var det ikke ditt valg å gå ut av troppen?

- Jo, jeg sa selv at jeg ikke trengte den plassen i troppen. Det begrunnet jeg med at Finn Hågen må bli syk hvis jeg skal inn i troppen. Jeg vil ikke ta plassen fra ham når han har kvalifisert seg sportslig. Men så fort en blir syk, så skal jeg være der med geværet på ryggen.

For ordens skyld: Stafetten for menn går neste fredag om en drøy uke.

Thursday, February 23rd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments